Guvernul le dă tinerilor bani pentru nuntă și botez: Suma maximă care poate fi luată prin credit garantat de stat

Guvernul le dă tinerilor bani pentru nuntă și botez: Suma maximă care poate fi luată prin credit garantat de stat

Executivul va garanta credite acordate tinerelor familii pentru nuntă, botez, pentru a-și cumpăra o mașină sau pentru a plăti creșa sau grădinița copilului, în cadrul unui program denumit „Family Start”.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că Guvernul va acorda credite pentru studenți, în valoare maximă de 10.000 de euro, și pentru tineri, în valoare de 15.000 de euro.

"Este vorba despre credite care sunt garantate de către stat, în cuantum de 10.000 de euro pentru studenţi, pentru a-şi plăti anumite nevoi personale şi 15.000 de euro pentru tinere familii, sau pentru tineri, în general, nu neapărat constituiţi într-o familie, pot fi cupluri la început de drum. De asemenea, pentru achitarea chiriei, sau dacă au copii, pentru plata creşei, grădiniţei, afterschool, dar şi evenimente personale", a declarat Firea pentru Antena 3.

"Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată, este în primul rând garanţia statului. Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme", a precizat Gabriela Firea.

Ministrul a mai spus că luni ar urma să aibă loc discuțiile finale, pentru a stabili care sunt băncile participante la program. Firea a adăugat că aceste credite preferențiale vor fi acordate începând din acest an, primele cereri urmând să fie depuse în luna iunie, iar în iulie să înceapă decontările.

Premierul Nicolae Ciucă a scris, duminică, pe Facebook, că Guvernul va sprijini familiile la început de drum prin credite garantate de către stat. "Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern", a anunțat șeful Executivului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇