Firea anunţă credite garantate de stat pentru chiria studenţilor, dar şi pentru tinerii care vor să facă nuntă sau să-și cumpere mașină

Firea anunţă credite garantate de stat pentru chiria studenţilor, dar şi pentru tinerii care vor să facă nuntă sau să-și cumpere mașină

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă, joi, pregătirea a două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor – Family Start şi Student Invest – cuprinse în Programul ”Sprijin pentru România”.

”Pregătim cele două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor – Family Start şi Student Invest – incluse în programul guvernamental “Sprijin pentru România”. Fondul Român de Contragarantare este partenerul nostru în acest demers.

Împreună cu Ministerul de Finanţe vom acorda acest sprijin financiar sub forma unor credite garantate de stat. Am avut discuţii amănunţite cu ministrul Adrian Câciu şi avem toate susţinerea sa”, a transmis, joi, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

ADVERTISING

Mai exact, prin programul Family Start, tinerii vor putea lua credite garantate de stat pentru a-şi organiza nunta, pentru a acoperi cheltuielile cu educaţia copiilor sau pentru a cumpăra maşini de familie.

”Am stabilit forma proiectelor şi suntem pe ultima sută de metri cu toate criteriile de acordare a acestor programe. Ne dorim să avem cât mai mulţi tineri care să poată accesa aceste credite care au condiţii mai avantajoase.‍ Tinerii trebuie ajutaţi să-şi întemeieze o familie.

Acesta va fi scopul ajutorului prin programul Family Start. Le vom da posibilitatea tinerilor să obţină mai uşor un credit pentru a-şi organiza nunta, pentru a acoperi cheltuielile cu educaţia copiilor sau pentru a cumpăra maşini de familie, cu 7 locuri. Creditul maxim garantat de stat va fi de 75.000 de lei”.

ADVERTISING

Programul Student Invest va veni în sprijinul tinerilor înscrişi la facultate în România. Vor putea accesa credite prin care să-şi cumpere cărţi, să-şi achite taxe de studii sau să-şi plătească o chirie pe perioada studiilor. 50.000 de lei este valoarea creditului care poate fi obţinut de un tânăr student.

”Ştiu că mulţi tineri sunt nerăbdători. După aprobarea proiectelor în şedinţa de Guvern, vom putea acorda primele credite”, a mai transmis Firea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇