Gabriela Firea vs Tudor Chirilă pe Facebook. Totul a plecat de la cazul unor bucureșteni care au aflat, peste noapte, că au de plată 1 milion de euro către PMB UPDATE

Gabriela Firea vs Tudor Chirilă pe Facebook. Totul a plecat de la cazul unor bucureșteni care au aflat, peste noapte, că au de plată 1 milion de euro către PMB  <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Mai mulți bucureșteni care locuiesc într-o clădire căreia i-a fost refăcută fațada, în mandatul Gabrielei Firea, s-au trezit că au de plată, de azi pe mâine, sume uriașe de bani, deși până acum nimeni nu le-a spus că ar trebui să achite costurile lucrărilor.

Gabriela Firea a profitat de ocazie ca să-l acuze pe Nicușor Dan de neputință. Dar a fost „taxată” la rândul ei de Tudor Chirilă, printr-un comentariu care a primit mii de like-uri. Și pe care staff-ul Gabrielei Firea l-a șters, așa cum a procedat cu multe mesaje critice, în perioada în care aceasta a fost primar al Capitalei.

În cadrul programului „Bucureștiul trainic” lansat în mandatul Gabrielei Firea, Primăria Municipiului București (PMB) a început mai multe tipuri de lucrări. Primele au fost cele numite „de punere în siguranță”, adică de sprijinire cu structuri din lemn a caselor sau doar a fațadelor care riscau să se prăbușească.

ADVERTISING

Apoi, a început un program de consolidate a clădirilor, dar și unul de refacere a fațadelor unor clădiri din centrul Capitalei.

Lucrările au fost executate de Compania Municipală Consolidări SA, iar beneficiarul a fost Administrația Municipală pentru consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) din subordinea PMB.

La solicitarea Spotmedia.ro, AMCCRS a transmis anterior că pentru imobilele consolidate – adică cele de pe Strada Blănari nr. 6-8 și nr 10 și Spătarului 26 – proprietarii n-au dat încă niciun ban. Vor începe să achite parte din prețul consolidării, în rate pe 25 de ani, abia după ce se va face recepția lucrărilor de consolidare. Iar dacă au o situație financiară precară, ar putea fi scutiți de orice plată.

În cazul consolidărilor, există contracte încheiate de AMCCRS cu proprietarii, care și-au dat acordul pentru lucrări și au acceptat să se mute din propriile case în locuințe de necesitate.

ADVERTISING

Jurnaliștii de la G4Media au descoperit, însă, că în cazul programului de refacere a fațadelor lucrurile stau cu totul altfel.

Mai exact, celor 51 de proprietari din imobilul de la numărul 48-50 de pe Calea Victoriei, AMCCRS le-a cerut, în scris, să achite, în termen de 15 zile, aproximativ un milion de euro pentru refacerea fațadei.

Parte dintre proprietari au precizat pentru G4Media că, atunci când au început lucrările, nimeni nu le-a spus că vor da bani pentru refacerea fațadei. Ba chiar reprezentanții PMB le-ar fi promis că instituția va suporta costurile lucrărilor.

Potrivit publicației citate, AMCCRS susține că le-a trimis notificări proprietarilor în urma unui raport al Curții de Conturi.

În schimb, nu menționează clar dacă are sau nu contract semnat cu cei 51 de proprietari și nici în ce bază legală și contractuală i-a notificat să plătească.

ADVERTISING

Firea: E neputința lui Nicușor Dan! Noi am lucrat gratuit și așa trebuie să rămână

„Lucrările pe care Municipalitatea le-a realizat în programul de reducere a riscului seismic, în mandatul meu, au fost gratuite pentru majoritatea bucureștenilor și așa trebuie să rămână.

Totul a fost realizat legal, în baza unor hotărâri ale Consiliului General, iar lucrurile sesizate de Curtea de Conturi, în 2019, au fost remediate înainte de finalizarea lucrărilor”, a scris Gabriela Firea, luni dimineaţă, pe Facebook.

???? În Noul București, Firea e vinovată pentru orice, în primul rând pentru neputința actualei conduceri. ⚠️ Se spune ca...

Publicată de Gabriela Firea pe Duminică, 27 martie 2022

Aceasta susține că administrația lui Nicușor Dan bagă intenționat în faliment CM Consolidări SA, ca să dea apoi contractele de lucrări firmelor care i-au sponsorizat campania elctorală primarului general.

Tudor Chirilă: Sunteți doar o moștenire tristă și neputincioasă acum a unei mentalități mafiote

Într-un comentariu la postarea Gabrielei Firea, interpretul Tudor Chirilă o acuză că n-a făcut nimic pentru București.

„Nu ați fost în stare să faceți nimic pentru orașul ăsta și aveți și o echipă slabă de social media.

Nu ați fost în stare să reformați transportul în comun, ați făcut un contract discutabil cu Otokar, șoferii de la RATB se plâng de calitatea și durabilitatea pieselor, nu ați făcut nimic pentru termoficare, dar aruncați vina pe actualul primar a cărui mare problemă din punctul meu de vedere este că nu golește primăria de funcționarii incompetenți și corupți angajați acolo în mandatul dumneavoastră, ați înființat numeroase companii municipale și ne-ați pus pe noi să plătim salariile alea, iar în cazul de față ați renovat doar fațada unui bloc la bulevard, așa de spoială, și pe ce bani??? pentru că fațadele din curtea interioară au rămas la fel.

Ați lăsat primăria fără bani și cu datorii, interesele soțului dumneavoastră pentru falimentarea STB-ului sunt cunoscute, sunteți doar o moștenire tristă și neputincioasă acum a unei mentalități mafiote care căpușează România de treizeci de ani.

Ați numit manageri incompetenți în spitale renovate aiurea, manageri fără școală vezi cazul Gomoiu (...)” a scris Chirilă pe Facebook.

Chirila

Ca de obicei, echipa Firea a şters mesajul critic

După câteva ore, Tudor Chirilă a anunțat că acest comentariu pe care i l-a scris Gabrielei Firea a fost șters.

„Mesajul meu a strâns zeci de mesaje și mai multe aprecieri/likes decât postarea ei. Drept pentru care a fost șters, iar pagina mea blocată. Am repostat de pe profil și las aici pozele în caz că va șterge din nou. Cenzura, arma preferată a corupției și incompetenței. În a doua postare am făcut o greșeală e vorba de euro, nu de lei la suma renovării”, a scris Chirilă pe Facebook.

Astăzi am postat pe pagina Gabrielei Firea un mesaj ca reacție la reacția ei vis a vis de știrea cu clădirea de pe Calea...

Publicată de Tudor Chirilă pe Luni, 28 martie 2022

În perioada în care Gabriela Firea era primar general, echipa sa a transformat într-o practică ștergerea comentariilor celor care o criticau, pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇