Deși a picat concursul şi nu a făcut nimic în 2021, Nicușor Dan l-a detașat tot pe Edmond Niculușcă, în aceeaşi funcție, la Administrația de Consolidări

Deși a picat concursul şi nu a făcut nimic în 2021, Nicușor Dan l-a detașat tot pe Edmond Niculușcă, în aceeaşi funcție, la Administrația de Consolidări

Chiar dacă anul trecut a picat un concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct al Administrației Municipale a Consolidărilor Clădirilor cu Risc Seismic din București (AMCCRS), Edmond Niculușcă a fost detașat pentru a doua oară pe această funcție de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Niculușcă este cunoscut în lumea culturală bucureșteană. E președintele Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) și a organizat de-a lungul timpului mai multe acțiuni cunoscute, printre care seria de tururi ghidate numite „Cu bastonul prin București”.

ADVERTISING

În 2020, Niculușcă a devenit consilier personal al lui Nicușor Dan. Iar pe 3 decembrie, prin dispoziția 1486 a primarului general al Capitalei, Niculușcă a fost detașat în funcția de director adjunct al AMCCRS, pentru o perioadă de 12 luni.

În data de 30 iulie, AMCCRS a organizat concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct. Au fost mai multți candidați, potrivit informațiilor de pe site-ul AMCCRS. Cu toții au fost respinși.

concurs-director-adjunct

După cum a explicat într-un interviu pe care l-a acordat Hotnews.ro, Niculușcă a susținut că a scris o lucrare bună, dar că a fost depunctat din motive minore.

ADVERTISING

Tot în acel interviu, Edmond Niculușcă susținea că persoane care nu-l vor la conducerea AMCCRS nu vor să organizeze un nou concurs. Și că nu va mai fi director, în cazul în care concursul nu se va mai organiza.

Într-adevăr, pe data de 2 decembrie 2021 – potrivit informațiilor comunicate de AMCCRS la solicitarea SpotMedia.ro - detașarea lui Niculușcă expirat.

În contextul în care Niculușcă a promis, în repetate rânduri, lansarea mai multor licitații și finalizarea unor recepții de lucrări care n-au mai avut loc, SpotMedia.ro l-a întrebat pe Edmond Niculușcă, pe data de 23 decembrie, ce intenționează să facă și dacă se consideră suficient de pregătit pentru susținerea unui nou concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct al AMCCRS (în condițiile în care un astfel de concurs s-ar organiza).

ADVERTISING

Niculușcă nu a dorit să răspundă întrebărilor adresate de SpotMedia.ro.

Încă din primele zile din 2022, potrivit site-ului AMCCRS, acesta a revenit în funcția de director adjunct.

SpotMedia.ro a întrebat la AMCCRS dacă informația aceasta este corectă. Și dacă da, prin ce procedură și-a recăpătat Edmond Niculușcă funcția.

„La cererea AMCCRS, primarul general a aprobat detașarea d-lui Edmond Niculușcă în funcția de Director Adjunct, începând cu 03.12.2021 pe o perioadă de cel mult 6 luni”, a transmis AMCCRS la solicitarea SpotMedia.ro.

De ce l-a detașat din nou Nicușor Dan pe Edmond Niculușcă pe această funcție, în condițiile în care anul trecut acesta n-a reușit să promoveze concursul pentru ocuparea postului? Rămâne să aflăm.

În cursul anului trecut – deși la conducerea AMCCRS se află Răzvan Munteanu, director executiv numit tot de Nicușor Dan – Edmond Niculușcă a reclamat, în repetate rânduri, că întâmplină ostilitate, blocaje și tentative de saboraj a activității sale.

În ciuda promisiunilor lui Niculușcă, în cursul anului 2021, în București nu s-a lucrat deloc pe niciun șantier de consolidare. Și nu s-au recepționat nici măcar lucrările realizate în mandatul Gabrielei Firea.

Rămâne să vedem ce se va rezolva în prima parte din anul care tocmai a început. Nu de alta, dar sute de clădiri din București riscă să se prăbușească și să îngroape zeci de mii de oameni, la un cutremur de magnitudinea celui din 1977.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇