Guvernul anunță cât va fi salariul minim de la 1 ianuarie, după consultarea cu partenerii sociali

Guvernul anunță cât va fi salariul minim de la 1 ianuarie, după consultarea cu partenerii sociali

Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată, de la 1 ianuarie 2023 și asupra salariului minim care va fi aplicat în sectorul construcțiilor.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat al guvernului emis joi seară, după ce la Palatul Victoria a avut loc reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, la care a participat și prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Astfel, guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării, de la 1 ianuarie 2023, a salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

Foto: Facebook Guvernul României

”Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La reuniunea de astăzi a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇