Guvernul a aprobat ordonanța care majorează salariul minim în construcții și agricultură

Guvernul a aprobat ordonanța care majorează salariul minim în construcții și agricultură

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, ordonanța privind noul salariu minim brut în construcții, sectorul agricol și industria alimentară.

Actul normativ stabilește noile valori ale salariului minim care se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii noiembrie.

În sectorul construcțiilor, salariul minim brut va fi de 4.582 de lei, iar în domeniul agricol și în industria alimentară salariul minim brut va fi 3.436 de lei.

Aceste valori au fost stabilite de Guvern prin consultări cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social.

ADVERTISING

În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol și industria alimentară este de 3.000 de lei.

De majorarea salariului minim brut în domeniul construcțiilor vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară 168.000 de salariați, potrivit estimărilor.

Amintim că, de la 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe ţară a crescut la 3.300 de lei pe lună. Asta înseamnă un salariu minim net de 2.079 de lei, creșterea fiind de 181 de lei față de septembrie 2023.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇