GivingTuesday

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Azi ar putea să fie cea mai frumoasă zi din an!

Nu că generozitatea ar avea nevoie de o zi în care să ni se reamintească de ea, dar așa cum Facebook dă de veste dimineața care prieteni își sărbătoresc ziua de naștere, nu strică un reminder în plus pentru a ne gândi la cum putem face bine.

Marți, 29 noiembrie 2022, este Ziua Generozității, GivingTuesday, după cum îi spun americanii care au pornit mișcarea prin care să ni se reamintească an de an ce ne face umani și cum putem să fim generoși. 

Pentru mulți faptele bune înseamnă bani, efort peste posibilități, timp mult sau resurse care le depășesc posibilitățile.

ADVERTISING

În realitate, binele pornește de la un zâmbet, o mână întinsă și poate ajunge până la timp mai mult dedicat unor cauze sau implicare materială (de la haine, obiecte și până la bani).

În lumea ideală cu peste 8 miliarde de suflete, dacă fiecare ar contribui cu 1 euro, am eradica sărăcia, am avea oameni care să nu mai trăiască sub cerul liber sau care să nu se culce ca să uite că le este foame.

Realitatea este că, oricât de puțin am contribui, dacă fiecare dintre noi conștientizează importanța implicării, efectele sunt mari. Dacă rămânem în bula (e drept că tot mai mare) a oamenilor care se implică indiferent de cauze, schimbările vor exista, dar vor lua mult mai mult timp și nici nu vor avea un impact atât de mare.

ADVERTISING

E nevoie de mult bine în lume. Iar fiecare dintre noi poate fi scânteia care să aprindă binele în ceilalți. Prin exemplul personal! Iar să faci bine este mai simplu ca niciodată!

O faptă bună, o donație prin SMS, timp petrecut cu cineva care are nevoie de un suflet alături, poate curățat și trotuarul vecinului sau ajutor pentru cumpărăturile grele. Sau, de ce nu, înlocuitul cadourilor simbolice de ziua noastră cu un dar care chiar contează pentru o cauză în care credem, cu ajutorul platformei Galantom.

ADVERTISING

Există o infinitate de fapte bune, oricât de mici, care împreună pot transforma acest GivingTuesday în cea mai frumoasă zi din an. Iar ziua asta să fie doar începutul. 

Atunci când faci bine, îți faci bine! 

Împreună schimbăm lumea în care trăim!

P.S. În 2022, la inițiativa organizației OneKind, există Săptămâna Generozității, care a început  pe 22 noiembrie și se încheie pe 29 noiembrie, de ziua internațională GivingTuesday.

De GivingTuesday oameni de bine din întreaga lume #puninimă și dăruiesc ce simt: timp, bunuri, bani, sânge, voce, energie sau chiar cadourile de zilele speciale din viața lor pentru a sărbători generozitatea. Dacă aveți nevoie de inspirație pentru fapte bune, vă încurajez să intrați pe saptamanagenerozitatii.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇