Gheorghiţă: Undeva în iulie-august vom intra în normalitate, pe măsură ce vaccinarea trece de 50-60%

Gheorghiţă: Undeva în iulie-august vom intra în normalitate, pe măsură ce vaccinarea trece de 50-60%

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonator al campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, spune că vara aceasta ar trebui să putem reveni la normal, cu ajutorul vaccinării unui procent cât mai mare al populației.

Întrebat când crede că România va reveni la normalitate, Gheorghiţă a răspuns: „Cred că undeva în iulie-august uşor-uşor vom intra într-o normalitate care va fi din ce în ce mai concretizată, probabil pe măsură de nivelul de acoperire vaccinală va creşte undeva peste 50-60%”.

Nu vrea să intre în politică

Gheorghiţă exclude posibilitatea de a intra în politică, el afirmând într-o emisiune televizată că îşi doreşte foarte mult să îşi urmeze cariera universitară şi să se dezvolte ca medic.

„Categoric nu. Ştiu aceste situaţii (de medici celebri care au ales o carieră în politică – n.r.), dar nu este cazul meu. Îmi doresc foarte mult să practic medicina în continuare, să fiu alături de colegii mei, de pacienţi, de studenţi, îmi doresc să mă dezvolt din punctul de vedere al profesiei universitare, academice. Este activitatea pentru care am muncit ani de zile şi mi-am dorit şi ar fi păcat să renunţ la ce am obţinut după atâta muncă”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă într-o emisiune difuzată sâmbătă la Digi 24. 

Întrebat cine l-a anunţat că a fost desemnat la coordonarea campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a făcut acest lucru şi că nu şi-a imaginat vreodată că va ajunge să coordoneze campania.

„Dintotdeauna mi-a dorit să devin medic. Cine m-a inspirat este medicul nostru de familie din Izvoru, în care mama a avut foarte mare încredere. (...) Am văzut în medicul meu de familie o persoană pe care mi-am dorit să o urmez din punct de vedere profesional”, a mai povestit Gheorghiţă.

Citește și articolele zilei pe spotmedia.ro: