Garry Kasparov îl critică pe Putin, “dictatorul rus”, la Bucureşti: Sper ca într-o zi să fie adus în fața justiției

Garry Kasparov îl critică pe Putin, “dictatorul rus”, la Bucureşti: Sper ca într-o zi să fie adus în fața justiției

Fostul campion mondial de șah Garry Kasparov, un cunoscut oponent al preşedintelui rus Vladimir Putin, l-a numit pe liderul de la Kremlin “dictator”, în cadrul unor declaraţii făcute vineri la Bucureşti, şi şi-a exprimat speranţa că într-o zi acesta va fi tras la răspundere “pentru cele comise”.

”Nu știu ce face președintele Putin, știu de dictatorul rus. Dacă îi spui președinte, îi dai mai multă credibilitate în sistemul politic fals folosit în Rusia. Sper ca într-o zi să fie adus în fața justiției pentru cele comise, infracțiuni și altele.

ADVERTISING

Sunt sigur că atunci când se va prăbuși regimul, și dictatorul se prăbușește. Nu o să-l ajute nimeni. Cei care au curajul să protesteze în Rusia merită sprijinul și respectul nostru”, a spus Garry Kasparov, într-o conferință de presă susținută la București, relatează Digi24.

Referitor la situația din Belarus, Kasparov este convins că actuala conducere va pierde puterea în curând, indiferent de acţiunile lui Putin.

”Zilele dictaturii din Belarus sunt numărate. Și indiferent ce face Putin, că trimite oameni sau bani, doar prelungește agonia până când Belarus va fi liber”, a mai spus Kasparov.

ADVERTISING

Garry Kasparov a deschis, vineri, alături de preşedinta Senatului, Anca Dragu, turneul Superbet Chess Classic Romania 2021, din cadrul Grand Chess Tour, care se va desfăşura între 4 şi 14 iunie la Hotel Sheraton din Capitală.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇