Funcționarii din Parlament nu acceptă doar 10% în plus la salariu și cer o majorare dublă

Funcționarii din Parlament nu acceptă doar 10% în plus la salariu și cer o majorare dublă

Reprezentaţii de sindicat ai funcţionarilor publici din Camera Deputaţilor şi Senat nu sunt de acord cu propunerea Guvernului de a majora salariile doar cu 10% în două tranşe.

Ei solicită Executivului reevaluarea şi acordarea unei creşteri salariale de 20%, în două tranşe, respectiv 15% începând cu luna iunie 2024 şi 5% în luna septembrie 2024, raportat la nivelul acordat pentru luna ianuarie 2024.

„Acum declarăm clar şi răspicat: Suntem funcţionarii statului care asigură funcţionarea Legislativului României! O greşeală minoră din partea noastră poate avea repercusiuni asupra tuturor.

ADVERTISING

Dacă şi noi ne-am îndeplini obligaţiile în rate şi la un nivel minim aşa cum sunt  aceste propuneri de majorare salarială, înseamnă că ar trebui să ne calibrăm activitatea după aceleaşi tipare.

Menţionăm încă un aspect care pare a fi ignorat. Factorul politic nu ar trebui să se bazeze pe dictonul «aşteaptă mulţi la uşă, dacă vreţi, plecaţi»”, arată comunicatul de presă al angajaţilor din Parlament.

Aceştia reiterează că au dovedit respect şi loialitate faţă de instituţia în care îşi desfăşoară activitatea şi au înţeles să nu pună presiune prin mişcări sindicale de protest, alegând calea dialogului. Dar asta nu trebuie interpretat ca fiind o lipsă de acţiune sau acceptarea primei oferte.

ADVERTISING

„Aşteptăm acelaşi respect pe care şi noi l-am oferit de-a lungul timpului!”, conchid sindicaliştii funcţionarilor publici din Parlament.

Funcţionarii publici parlamentari au organizat, marţi, un protest spontan, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, fiind nemulţumiţi de salarii.

Şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, organizaţie care reprezintă zeci de mii de salariaţi din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), critică proiectul de ordonanţă de care prevede majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice.

ADVERTISING

Sindicatul susţine că este o nouă discriminare pentru poliţişti şi militari. În acest context, sindicaliştii îi transmit premierului Marcel Ciolacu că, „în funcţie de poziţionarea Guvernului” faţă de revendicările lor, vor decide dacă este necesară declanşarea unui nou conflict de muncă, care poate duce până la neasigurarea pazei secţiilor electorale de către poliţişti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇