Formular de triaj COVID la intrarea în România. Unde îl găsiți și ce trebuie să faceți cu el

Formular de triaj COVID la intrarea în România. Unde îl găsiți și ce trebuie să faceți cu el

Persoanele care intră în România trebuie să completeze un formular de triaj COVID. Documentul trebuie apoi înmânat unui reprezentant al DSP prezent pe aeroport sau la punctul de intrare în țară.

În formular, cei care intră în România iau la cunoștință dacă trebuie să stea în izolare sau carantină și trebuie, în acest caz, să completeze locația în care va sta în această perioadă.

Autoritățile au transmis vineri un comunicat unde oferă linkul pentru descărcarea formularului, după ce au constatat ”interesul crescut manifestat” de cetățeni.

ADVERTISING

Formularul poate fi completat online și îl găsiți AICI.

Întâi veți fi rugat să completați numărul de telefon. Trebuie să fie un număr valid, pentru că apoi veți primi un SMS cu un cod de validare pentru a putea completa formularul.

Apoi trebuie să completați nume, prenume, CNP, țara de plecare și adresa la care vă veți izola.

Autoritățile atrag atenția că numărul de telefon oferit trebuie să fie activ pe toată perioada autoizolării, pentru că veți fi contactat de către autoritățile responsabile.

Falsul în declarații, dar și zădărnicirea combaterii bolilor, sunt sancționate penal.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că autoritățile au inclus țări precum Spania, Portugalia sau Olanda pe lista roșie COVID, ceea ce înseamnă că cei care nu sunt vaccinați trebuie să intre în carantină.

Totodată, Grecia, destinație preferată de români pentru vacanță, a fost introdusă pe lista galbenă. Asta presupune ca cei care vin de acolo în România sunt scutiți de carantină doar dacă prezintă dovada vaccinării sau un test PCR cu rezultat negativ, care să nu fie mai vechi de 72 de ore.

Citește și: Cum poți obține certificatul digital Covid în mai puțin de 10 pași (Foto)

ADVERTISING

Află mai multe despre situația cauzată de COVID-19 în România și în Europa:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇