De la dulciuri și mâncare, la bere, marijuana și bani - Beneficiile pe care le au americanii care se vaccinează

De la dulciuri și mâncare, la bere, marijuana și bani - Beneficiile pe care le au americanii care se vaccinează

Preşedintele Joe Biden a anunţat că anul acesta vrea ca Ziua Independenței să fie marcată și prin redobândirea libertăților restrânse din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, până pe 4 iulie vrea să fie atins pragul de 70% de americanii adulţi vaccinați.

Și în State, însă, campania de vaccinare a cunoscut pocticneli, însă pentru a îi încuraja pe americani să se imunizeze au apărut o mulțime de gratuități sau discounturi.

De la gogoși, burgeri și hot-dogi, la bere și marijuana, momentul vaccinării în SUA seamănă mai degrabă cu o zi într-un parc de distracții decât cu un act medical.

ADVERTISING

Am răsfoit numeroase publicații de peste Ocean și vă prezentăm mai jos o listă cu câteva dintre beneficiile de care se bucură americanii care se vaccinează:

  • Bere - Budwiser are până pe 16 mai o campanie prin care orice american de peste 21 de ani primește bere gratis dacă fac dovada vaccinării. Samuel Adams a început încă din martie să dea o bere gratis primilor 10.000 de adulți care prezintă o fotografie in care sunt vaccinați. Compania a insistat ca oamenii să nu prezinte cardul, pentru a-și proteja datele personale.
  • Marijuana - Pe lângă euforia resimțită după ce te știi protejat împotriva COVID, The Mint Dispensary din Phoenix a anunțat că le asigură celor de peste 21 de ani încă o doză de stare de bine, sub formă de prăjitură cu marijuana. Și Greenhouse din Michigan oferă țigări cu marijuana gata rulate, iar până la începutul lui aprilie deja dăduseră peste 5.000 de jointuri. Și DC Marijuana Justice are un program similar.
  • Dulciuri - Până la sfârșitul lunii mai, Junior’s Cheesecake oferă prăjituri gratuite americanilor vaccinați care calcă pragul a două dintre restaurantele sale. Krispy Kreme dă gratuit gogoși în toate locațiile de pe teritoriul american celor vaccinați, fie cu o doză, fie cu ambele. Lanțul de fast food White Castle oferă patru tipuri de ”desert pe băț” celor care fac dovada imunizării.
  • Mâncare - În New York, cei care în ziua în care s-au vaccinat trec pe la Nathan’s Famous primesc un hot dog gratis. La Oak & Real cei vaccinați plătesc doar 50% din nota de plată. Multe restaurante oferă discounturi substanțiale.
  • Bani - Mulți angajați primesc chiar bani ca să se vaccineze. Petco dă bonusuri de 75 de dolari, Aldi, Dollar General și Trader Joe's le acordă angajaților 4 ore plătite, Kroger un voucher de 100 de dolari cu care pot cumpăra orice din magazin și 100 de dolari bani în mână, iar angajații Publix primesc un voucher cadou de 125 de dolari. Unii au oferte și pentru clienți. Drop de exemplu le dă un credit de 50 de dolari celor care arată un selfie făcut la vaccinare.
  • Jocuri video - Up-Down, o vestită sală de jocuri, le oferă 20 de fise celor vaccinați care îi calcă pragul în primele 21 de zile de la imunizare.
  • Sporturi nautice - Everyday California oferă gratuit echipamentul pe care-l închiriază pentru surf sau snorkeling și o reducere de 20% celor care vor să cumpere echipamente.
  • Călătorii gratuite - În SUA, atât Lyft, cât și Uber oferă curse gratuite sau discounturi mari celor care merg la un centru de vaccinare sau sunt preluați de la unul.
  • Birotică și papetărie - Staples and Office Depot le laminează gratis tuturor americanilor cardul de vaccinare, după ce completează schema de imunizare.
ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇