La restaurant doar pe bază de vaccin? Cîțu: Dacă Germania este OK, cred că putem să fim și noi OK. Ce spune de americanii care primesc bere și marijuana ca să se vaccineze

La restaurant doar pe bază de vaccin? Cîțu: Dacă Germania este OK, cred că putem să fim și noi OK. Ce spune de americanii care primesc bere și marijuana ca să se vaccineze

Premierul Florin Cîțu a continuat, miercuri, apelurile către populație să se vaccineze, pentru a atinge imunizarea în masă împotriva COVID-19 și, astfel, a putea renunța la restricții.

Liberalul a precizat că, pe masa Comitetului interministerial care se ocupă de gestionarea pandemiei și ”revenirea la normalitate”, sunt mai multe propuneri care să le ofere avantaje celor vaccinați.

Întrebat de jurnaliști dacă nu ar fi o discriminare, de exemplu, ca în restaurante să fie primiți doar cei vaccinați sau cu test negativ de COVID, premierul a dat exemplul Germaniei.

ADVERTISING

”Vineri o să fie Comitetul interministerial și acestea sunt propuneri pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, toți miniștrii vor fi acolo și vom vedea și care vor fi, de fapt, soluțiile. Eu am spus cum văd eu lucrurile.

Până la urmă, există un mod de a motiva populația, fiecare țară are un mod de a motiva populația. Am văzut și Germania folosește această metodă, dacă Germania este OK să motiveze, să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim și noi OK. Până la urmă, vaccinarea este singura soluție de a scăpa de pandemie”, a răspuns premierul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht, a anunțat că Germania va ridica mai multe restricţii pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19. Ministrul s-a referit însă la obligativitatea unui test negativ la intrarea în magazine sau limitările întâlnirilor private, nu la restaurante.

În orice caz, Cîțu a spus că principalul beneficiu pentru cei care se vaccinează este ”revenirea la normalitate cât mai rapid”.

”Nu există nicio scuză să nu ne vaccinăm”, a spus Cîțu.

Ce spune Cîțu de americanii care primesc bere și marijuana ca să se vaccineze

El a fost întrebat de gratuitățile oferite în SUA pentru a stimula vaccinarea, de la bere și prăjituri, la marijuana, și dacă are și Guvernul României în plan să acorde asemenea stimulente.

ADVERTISING

”Cel mai bun stimulent? Revenirea la normalitate, la o viață fără mască, să putem merge oriunde”, a răspuns premierul.

Când jurnaliștii i-au semnalat că președintele Joe Biden s-a implicat și a anunțat zile libere pentru cei care se vaccinează, Cîțu a spus că una dintre propuneri e ca în spațiile deschise de birouri dacă toți angajații sunt vaccinați să nu mai trebuiască să poarte mască.

”Noi am oferit companiilor centre de vaccinare. E o propunere pe masa Comitetului interministerial ca în open space-uri, dacă toți sunt vaccinați, să nu se mai poarte mască. Vom vedea de stimulente financiare...”, a răspuns Cîțu.

Premierul a spus că dacă nu se vor vaccina destul de mulți oameni, așa cum a setat Guvernul pragurile pentru ”revenirea la normalitate”, ”nu vom ridica restricțiile, vom merge mai departe tot așa”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇