Biden are un nou target: 70% dintre americanii adulţi să fie vaccinaţi până pe 4 iulie

Biden are un nou target: 70% dintre americanii adulţi să fie vaccinaţi până pe 4 iulie

Preşedintele Joe Biden a anunţat obiectivul ca 70% dintre americanii adulţi să fie vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin pentru Covid-19 până la vacanţa de Ziua Independenţei, din 4 iulie.

El a cerut să fie imunizaţi mai ales tinerii de 20-30 de ani, transmite Reuters.

Biden, care a făcut din combaterea coronavirusului principala prioritate a administraţiei sale, anunţase anterior ţinta de 4 iulie ca fiind data la care americanii se vor putea aduna în grupuri mici, adică un fel de revenire la normalitate.

ADVERTISING

Noul obiectiv al lui Biden vine în timp ce administraţia se confruntă cu provocări în creştere, deşi nu neaşteptate, de a imuniza persoanele care au ezitări.

”Acum, că avem stocuri de vaccinuri, ne-am concentrat să convingem şi mai mulţi americani să vină şi să le fie administrat vaccinul antiCovid”, a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă.

"Dacă vom reuşi... atunci americanii vor fi făcut un pas serios spre revenirea la normalitate".

Noul obiectiv al lui Biden include vaccinarea completă a 160 de milioane de adulţi până pe 4 iulie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Care e situația actuală a vaccinărilor

Un oficial al administraţiei a declarat reporterilor că în acest moment 105 milioane de americani sunt complet vaccinaţi şi mai mult de 56% dintre adulţii americani, sau 147 de milioane de oameni, au primit cel puţin o doză.

"Există o mulţime de tineri, în special cei de 20 şi 30 de ani, care cred că nu au nevoie de el. Ei bine, vreau să fiu absolut clar: trebuie să vă vaccinaţi", a spus Biden.

Obiectivul preşedintelui ar fi ca aproximativ jumătate din întreaga populaţie americană să fie vaccinată până la începutul lunii iulie. Oficialii americani se pregătesc să administreze vaccinuri adolescenţilor odată ce vor fi aprobate de Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA).

ADVERTISING

Pentru a îndeplini obiectivul preşedintelui, Guvernul va lucra pentru a face vaccinurile şi mai accesibile, ca mii de farmacii să permită programări şi să folosească Agenţia Federală de Management al Urgenţelor (FEMA) ”pentru a sprijini mai multe clinici pop-up”, a anunţat Casa Albă a într-un comunicat.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇