SUA au vaccinat peste 50% din populație, dar cealaltă jumătate e greu de convins. Multe centre de imunizare se închid

SUA au vaccinat peste 50% din populație, dar cealaltă jumătate e greu de convins. Multe centre de imunizare se închid

SUA se confruntă cu un entuziasm din ce în ce mai scăzut în rândul celor care vor să se vaccineze antiCovid.

A fost imunizată cu prima doză mai mult de jumătate din populație, dar acum vine partea cea mai grea pentru autorități: să convingă cealaltă jumătate să se vaccineze, comentează The New York Times.

Oficialii din domeniul sănătății, oamenii de afaceri, politicienii se luptă acum să-și dea seama cum să-și adapteze mesajele pentru a-i convinge pe toți americanii să se imunizeze.

Și pentru că nu mai există cerere, foarte multe centre de vaccinare din SUA au început să se închidă, potrivit Forbes. Statele Unite realizează, în medie, circa 3 milioane de vaccinări pe zi însă ritmul a scăzut cu 10% în ultimele zece zile.

ADVERTISING

De exemplu, în Palm Beach, Florida, se vor închide trei cabinete, după ce săptămâna aceasta au funcționat la o capacitate de 50%.

Același lucru se va întâmpla și cu centrele de vaccinare din Georgia și Carolina de Nord. Autoritățile au aunțat că până la finalul lunii mai multe dintre ele se vor închide.

Totodată, în Williamson și Galveston, Texas, oficiali au anunțat închiderea mai multor centre de vaccinare și au cerut să nu mai fie trimisă nicio doză de ser, pentru că nu mai există cerere pentru imunizare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și centrele de vaccinare din Waukesha, Wisconsin, se vor închide. Aici, autoritățile au anunțat că au fost vaccinați 60% dintre rezidenții eligibili.

Se închid cabinete și în Las Vegas, Montana, Idaho, Missouri, Alabama, Maine și Maryland,

În Mercer, Ohio, clinica de vaccinare a fost deja închisă în aprilie.

Cu toate astea, sunt și state care deschid noi centre de vaccinare zilele acestea: în Tysons Corner, Virginia; Lake County, Illinois; Harford County, Maryland; Jefferson, Alabama și New York.

Îngrijorare din cauza celor care refuză vaccinarea

Oficialii de la Casa Albă compară următoarea fază a campaniei de vaccinare cu un efort de obținere a votului.

ADVERTISING

Munca va fi intensă, iar riscul este clar: dacă durează prea mult până când se ajunge la „imunizarea în masă”, ar putea apărea tot mai multe variante îngrijorătoare ale virusului.

O responsabilitate foarte mare în această luptă de a încerca americanii să se vaccineze revine angajatorilor. Miercuri, președintele Joe Biden i-a îndemnat pe aceștia să ofere zile libere plătite pentru angajați în ziua în care se vaccinează, precum și în cele în care au nevoie pentru odihnă după imunizare.

Unele companii deja se gândesc să înființeze propriile centre de vaccinare și le vorbesc angajaților despre beneficiile vaccinării. Mai mult, sunt angajatori care vor să ofere prime celor care se imunizează.

La începutul lunii, SUA au raportat cel mai mic număr de decese Covid în şase luni.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇