Vaccinul Pfizer pentru copiii între 12 şi 15 ani va fi autorizat într-o săptămână, în SUA

Vaccinul Pfizer pentru copiii între 12 şi 15 ani va fi autorizat într-o săptămână, în SUA

Statele Unite urmează să autorizeze vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 pentru copiii de 12 ani şi peste această vârstă începând de săptămâna viitoare.

Informaţia a apărut luni în mass-media de peste ocean şi a fost prleuată de AFP.

Acum o lună, Pfizer a început testarea vaccinului său antiCovid şi la copii sub 12 ani

Pfizer a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său spre a fi administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, potrivit CNN, care citează un oficial guvernamental.

ADVERTISING

''Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu'', a relatat CNN.

Vaccinul Pfizer este în prezent autorizat în Statele Unite pentru persoanele de 16 ani şi peste această vârstă, la fel ca în România.

Copiii cu vârsta de 12-15 ani ar putea fi vaccinați cu Pfizer din iunie

Extinderea vaccinării la adolescenţi ar putea deschide campania americană de vaccinare către alte câteva milioane de persoane.

Potrivit informaţiilor oficiale, rata de vaccinare a atins un nivel maxim în jurul datei de 11 aprilie peste Atlantic şi, deşi 55% dintre adulţi au primit până în prezent una sau două doze, mai este încă drum lung de parcurs până la atingerea imunităţii colective.

Însă o nouă provocare a apărut între timp: vaccinarea celeilalte jumătăţi de populaţie, care încă ezită.

Dintre alegătorii republicani, 29% spun că nu se vor vaccina niciodată, comparativ cu 5% dintre democraţi şi 9% dintre independenţi, potrivit unui sondaj recent al Kaiser Family Foundation.

ADVERTISING

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇