Tu cât dai pe cumpărături? Dincolo (poate) era mai ieftin!

Românii plătesc preţuri diferite pentru alimentele de bază în funcţie de oraşul în care locuiesc
Tu cât dai pe cumpărături? Dincolo (poate) era mai ieftin!

Coşul de cumpărături are preţuri diferite în funcţie de oraş, potrivit INS. Produsele luate în calcul sunt cartofii, morcovii, ceapa, laptele, brânza și ouăle. Preţul mediu al coşului de cumpărături în Bucureşti este 53 de lei. La polul opus se află Zalău unde preţul mediu este 78.4 lei.

Dincolo era mai ieftin! Este sloganul memorabil al unei reclame care a făcut senzaţie în România. Şi este valabil pentru coșul de cumpărături al românilor.

Plătim preţuri diferite pentru coşul de cumpărături cu alimente de bază în funcţie de oraşul în care locuim. Aşa se face că locuitorii din Zalău au cel mai scump coş, arată o analiză făcută de Economica.net pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

ADVERTISING

Preţul mediu al coşului de cumpărături în România: Zalău – 78.4 lei, Timişoara – 63.5 lei, Cluj-Napoca – 68.5 lei și Bucureşti – 53 lei

Pentru un coş cu șapte alimente de bază, cartofi, morcovi, ceapă, usturoi, lapte, brânză şi ouă, cei din Zalău plătesc în medie 78 de lei, cu 48% mai mult decât bucureştenii. Acelaşi coş costă în Capitală în jur de 53 de lei. La Timişoara este 63 de lei, iar la Cluj-Napoca se ajunge la 68 de lei.

Pe tipuri de produse, situaţia stă astfel: kilogramul de cartofi costă în România între 1.13 lei şi 2.75 lei în funcţie de oraş, iar ceapa este 2 lei la Tulcea sau Botoşani şi 5 lei la Deva, Ciuc sau Oradea, mai scrie Economica.

ADVERTISING

La ouă, analiza arată că au un preţ mediu de 90 de bani la Arad sau Călăraşi şi 1.5 lei la Bacău sau Botoşani.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇