Cîțu i-a cerut lui Arafat să lase restaurantele și sălile de sport deschise indiferent de incidența Covid: Nu trebuie să-i penalizăm pe cei care sunt vaccinați

Cîțu i-a cerut lui Arafat să lase restaurantele și sălile de sport deschise indiferent de incidența Covid: Nu trebuie să-i penalizăm pe cei care sunt vaccinați

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, după ședința de guvern, că i-a cerut lui Raed Arafat să modifice, în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, hotărârea care prevede că restaurantele și cafenelele trebuie închise dacă e o creștere a cazurilor de COVID.

Mai exact, acum restricțiile prevăd închiderea în interior dacă incidența este între 6 și 7,5 cazuri la mia de locuitori și închiderea totală dacă se trece pragul de 7,5. Cîțu vrea acum ca restaurantele să poată rămâne deschise pentru cei vaccinați.

ADVERTISING

”Deja am cerut domnului Arafat să modifice hotărârea CNSU ca restaurantele să rămână deschise pentru cei vaccinați. Indiferent de rata de incidență. Nu trebuie să-i penalizăm pe cei care sunt vaccinați și asta e un principiu pe care nu vreau să-l dau la o parte”, a spus Cîțu.

Întrebat de jurnaliști, Cîțu a dezvăluit că vrea să aplice același principiu și pentru alte activități.

”Bineînțeles, este intenția mea de a merge în acea direcție. (...) Pentru HORECA, cred că sălile de sport, sunt mai multe activități la care ne uităm. Vom trimite în Parlament proiectul de lege care va spune că pentru personalul medical, din învățământ și din centrele de asistență socială să se testeze din fonduri proprii. Nu am vrut să se ajungă aici. (...)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este strigător la cer să ai soluția, să poți să te vaccinezi, dar oamenii să ajungă la spital. (...)

Persoanele vaccinate pot să meargă mai departe, să-și vadă de activitate, persoanele nevaccinate, care reprezintă un risc, nu pot participa la orice activitate”, a spus Cîțu.

Întrebat de jurnaliști dacă această derogare va fi exclusiv pentru cei vaccinați, Cîțu a spus că se lucrează și cu varianta certificatului verde, dar că încă nu a fost luată o decizie.

”Și angajații să fie vaccinați, și cei care merg acolo. Bineînțeles că există și varianta cu certificat verde. Ambele variante sunt pe masă, sunt propunerile pe care i le-am dat dlui Arafat să le discute, astăzi va fi o decizie și vreau să aprobăm în ședința de guvern de vineri, ca să fie clar”, a mai spus Cîțu.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇