Circa 519.000 de dosare de pensii au fost evaluate. Concurență mare pentru posturile scoase la concurs la Casele de pensii

Circa 519.000 de dosare de pensii au fost evaluate. Concurență mare pentru posturile scoase la concurs la Casele de pensii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că aproximativ 519.000 de dosare de pensii au fost evaluate şi digitalizate până în prezent.

Ea susține că, dacă procedura începea în 2019, până în prezent ar fi fost cel puţin două milioane de dosare transformate în format electronic.

"Până în acest moment, avem aproximativ 519.000 de dosare evaluate şi digitalizate, adică din dosare cu şină am ajuns într-un format electronic, asigurat cu resurse proprii şi în parteneriat instituţional.

Şi nu pot să nu mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă acest lucru începea, aşa cum era prevăzut în lege, în anul 2019. Probabil că acum am fi avut minim, cu toată îngăduinţa, 2 milioane de dosare digitalizate şi evaluate", a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24, întrebată despre recalcularea pensiilor.

ADVERTISING

Ea a spus că a fost suplimentat personalul caselor judeţene de pensii.

"Astăzi s-a încheiat procedura de depunere a dosarelor şi pentru cele o mie de locuri suplimentare pentru oameni care să intre în procesul de digitalizare s-au înscris 6.058. Aşadar şase pe loc, doar în procedura de depunere a dosarelor", a punctat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţa, săptămâna trecută, că personalul din casele de pensii va fi suplimentat cu 1.000 de posturi pe o perioadă determinată, până la 30 decembrie 2022, doar pentru evaluarea dosarelor de pensii, recrutările înceapând în 27 august.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și: 5 milioane de pensii vor fi recalculate, inclusiv cele speciale. Turcan: Vrem să asigurăm un echilibru între contributitivitate și factorii favorizanți

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇