Primarul Ciucu vrea zone de promenadă la Strada Liniei şi un pasaj pietonal la Lujerului

Primarul Ciucu vrea zone de promenadă la Strada Liniei şi un pasaj pietonal la Lujerului

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea să modernizeze Strada Liniei, să amenajeze zone de promenadă pe terenuri adiacente acesteia şi să realizeze un pasaj pietonal în zona Lujerului.

Proiectele vor fi discutate în şedinţa Consiliului local de vineri.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Se aprobă solicitarea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti de a împuternici Consiliul Local al Sectorului 6 să achiziţioneze, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, terenurile limitrofe Străzii Liniei, Sector 6", prevede un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei.

Potrivit referatului de aprobare, achiziţia terenurilor va permite demararea unui proiect de investiţii care urmăreşte să valorifice potenţialul zonei atât prin extinderea şi modernizarea Străzii Liniei, refacerea sistemului rutier, precum şi prin amenajarea unor zone pietonale de promenadă şi de agrement.

"Se aprobă transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 6 în administrarea directă a Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a imobilului - Pasaj limitrof pasajului subteran 'Lujerului', în vederea reabilitării structurale, funcţionale şi estetice a acestuia", stipulează un al doilea proiect de hotărâre.

Potrivit raportului de specialitate, înainte de decembrie 1989, pasajul feroviar subteran realiza legătura între întreprinderea Semănătoarea Bucureşti şi reţeaua de căi ferate a CFR pentru transportul maşinilor agricole în toată ţara.

"Începând cu anul 1990 acest pasaj nu a mai fost folosit şi a intrat în paragină, devenind un focar de mizerie în zona centrală a Sectorului 6", se explică în raport.

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 propune reabilitarea structurală, funcţională şi estetică a acestuia, crearea unui pasaj pietonal care să decongestioneze traficul rutier de la suprafaţă în intersecţia Lujerului şi amenajarea unei zone de promenadă. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!