Ciolacu: Am găsit de plată concedii medicale de 6 miliarde de lei. Undeva lucrurile au scăpat de sub control

Ciolacu: Am găsit de plată concedii medicale de 6 miliarde de lei. Undeva lucrurile au scăpat de sub control

Premierul Marcel Ciolacu susţine că a găsit pentru decontare concedii medicale în valoare de 6 miliarde de lei în acest an, deşi în pandemie valoarea acestora a fost de 570 de milioane de lei.

”În acest moment, toată lumea plăteşte CASS. Pe timpul PSD-ului, erau concedii medicale de 820 de milioane. Pe urmă au venit 570 de milioane pe timpul pandemiei. Anul acesta eu am găsit de plată concedii medicale de 6 miliarde. 6 miliarde de lei.

Eu nu am fost în concediu…undeva lucrurile au scăpat de sub control. Înţeleg misiunea grea pe care o are noul şef de la CNAS”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România TV.

ADVERTISING

Premierul a vorbit despre nevoia de digitalizare în domeniul sanitar.

”Cum adică copilul când se naşte nu are card de sănătate (…) Unde se mai întâmplă acest lucru? Oricine poate deconta reţete şi servicii fără să fie digitalizat şi să ai o fişă foarte clară. Aceste lucruri trebuie să înceteze. Avem nevoie de o Românie ordonată”, a adăugat premierul.

În luna iulie, Marcel Ciolacu declara că anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români şi că a cerut o analiză foarte clară să vadă din ce domenii au fost, public sau privat.

ADVERTISING

Şeful Executivului a precizat că „ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România”.

Ulterior, CNAS a venit cu un raport amănunţit pe acest subiect.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇