Casa Regală a decis: Harry și Meghan nu vor apărea la balcon, alături de Regina Elisabeta, la Jubileul de Platină

Casa Regală a decis: Harry și Meghan nu vor apărea la balcon, alături de Regina Elisabeta, la Jubileul de Platină

Casa Regală a Marii Britanii a pus capăt speculațiilor privind rolul pe care îl vor avea prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, în timpul sărbătorii care va reprezenta punctul culminant al manifestărilor prilejuite de Jubileul de Platină al Elisabetei a II-a.

După ce Harry și Meghan au renunțat definitiv, în 2020, la atribuțiile de membri ai Casei Regale a Marii Britanii, relațiile cu Regina Elisabeta a II-a au fost tensionate.

Cei doi, care și-au păstrat titlurile de duce și ducesă de Sussex, au plecat din Marea Britanie și s-au stabilit în California. Și la un moment dat i-au acordat chiar și un interviu controversat realizatoarei Oprah Winfrey, în care au dezvăluit mai multe amănunte din viața Casei Regale britanice.

ADVERTISING

Ulterior, Harry și Meghan au revenit în Anglia, dar relațiile cu Casa Regală n-au mai fost atât de stânse ca înaintea plecării celor doi în America.

În acest context, presa internațională, dar și mulți dintre britanicii de rând s-au întrebat dacă ducele și ducesa de Sussex vor reveni în Marea Britanie și dacă vor lua parte la ceremonia prilejuită de „Trooping the Colour”, o paradă militară ce se va desfășura în weekendul 2-5 iunie.

Iar dacă vor veni, întrebarea era: vor apărea sau nu la balconul Palatului Buckingham, alături de Elisabeta a II-a?

ADVERTISING

Recent, Palatului Buckingham a lămurit problema. Harry și Meghan au fost invitați să participe la sărbătoare, dar nu să apară și în balconul regal, alături de Elisabeta a II-a, relatează SkyNews.

Nici prințul Andrew - unul dintre fiii Elisabetei a II-a și care a fost recent acuzat de viol - n-a fost invitat la balcon.

Și Meghan Markle a anunțat, într-o postare, că aceasta este decizia Elisabetei a II-a.

No Prince Andrew, Prince Harry or Meghan on the balcony this year. The Queen has decided "after careful consideration"...

Publicată de Meghan, Duchess of Sussex pe Vineri, 6 mai 2022

Motivul: niciunul dintre ei nu mai sunt membri activi ai familiei regale.

ADVERTISING

Manifestarea din primul weekend al lunii iunie reprezintă apogeul manifestărilor Jubileului de Platină al Elisabetei a II-a care a împlinit 70 de ani de când a urcat pe tronul Marii Britanii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇