O publicaţie britanică trebuie să îi plătească peste un milion de lire sterline lui Meghan Markle

O publicaţie britanică trebuie să îi plătească peste un milion de lire sterline lui Meghan Markle

Publicaţia britanică The Mail on Sunday îi va plăti lui Meghan Markle un milion de lire sterline pentru încălcarea dreptului la viaţă privată prin publicarea unei scrisori pe care i-a trimis-o tatălui ei.

Suma a fost stabilită în documente judecătoreşti care confirmă, de asemenea, în mod oficial că ziarul - şi site-ul său partener MailOnline - a acceptat înfrângerea şi nu va face apel la Curtea Supremă, scrie The Guardian.

De asemenea, trustul va plăti o sumă nespecificată pentru încălcarea drepturilor de autor ale lui Meghan prin publicarea unor fragmente mai mari din scrisoare. 

Mark Stephens, un avocat specializat în probleme mass-media, a afirmat că înţelegerea pe acest aspect arată o slăbiciune în acest punct al cazului lui Meghan Markle: „În mod normal, pentru astfel de încălcări ale vieţii private te aştepţi la sume între 75.000 şi 125.000 de lire sterline”. 

Editorul ziarului a fost, de asemenea, de acord să plătească o sumă confidenţială drept despăgubiri pentru încălcarea drepturilor de autor. The Mail on Sunday trebuie să acopere o parte substanţială din costurile de judecată ale lui Meghan, care ar putea depăşi un milion de lire sterline.

Ducesa a spus întotdeauna că lupta ei juridică timp de trei ani împotriva Associated Newspapers, editorul Mail on Sunday şi al site-ului  MailOnline, a fost mai mult despre principii decât despre bani.

Tabloidul The Mail on Sunday a fost obligat să publice pe 26 decembrie, pe prima pagină, decizia Curţii, după ce a pierdut la începutul lunii procesul intentat de Meghan Markle, soţia prinţului Harry.

Fosta actriţă americană a reproşat Associated Newspapers că i-a afectat viaţa privată publicând fragmente dintr-o scrisoare adresată tatălui ei, Thomas Markle, cu care nu are o relaţie apropiată. În această scrisoare, publicată în 2018 (puţin după căsătoria cu prinţul Harry), ea îi cerea să nu mai mintă presa cu privire la relaţia lor destrămată. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇