Când vine apa caldă în Sectorul 2, puternic afectat de avaria de la CET Sud

Când vine apa caldă în Sectorul 2, puternic afectat de avaria de la CET Sud

Realimentarea cu apă caldă ar trebui să se reia, treptat, din această seară, și în ultimele zone din Sectorul 2, încă afectate de avaria majoră de la CET Sud de săptămâna trecută.

Adrian Gîtlan, directorul adjunct al Termoenergetica SA, a precizat pentru SpotMedia.ro că echipele Termoenergetica au mers la CET Sud pentru a ajuta la repararea avariei.

ADVERTISING

De fapt, la acel moment s-a spart, în subsolul CET Sud, o conductă cu grosimea de 1 metru din circuitul de termoficare. Apa fierbinte a atins un nivel de circa 60 de centimetri. A fost nevoie de oprirea instalațiilor și de un timp în care apa să se răcească pentru a putea fi scoasă cu pompele.

Adrian Gîtlan a precizat că echipele Termoenergetica SA au mers la CET Sud pentru a ajuta la repararea conductei.

”A fost o intervenție care a durat 2 zile. Au mai apărut și alte probleme între timp, dar unele mici și care nu au prelungit timpul de remediere a avariei principale.

ADVERTISING

Ulterior, furnizarea s-a reluat treptat. Temperatura apei livrată de CET Sud este acum ridicată. Dar temperatura nu e suficientă. E nevoie și de debit și de presiune.

Iar astăzi, la CET Sud a pornit și ultimul rând de pompe. Va crește presiunea și se va relua furnizarea și în ultimele puncte termice din Sectorul 2 la care încă nu se reluase furnizarea”, a explicat directorul adjunct al Termoenergetica SA pentru SpotMedia.ro.

Potrivit informațiilor furnizare de ELCEN, CET Sud a fost repusă pe deplin în funcțiune încă de sâmbătă seara. Dar - în condițiile în care conductele de termoficare din subteranele Bucureștiului sunt vechi – presiunea trebuie crescută treptat. În caz contrar, unele țevi ar pocni și ar apărea avarii. Iar asta ar însemna alte și alte zile fără apă caldă, pentru mii de bucureșteni.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇