Nicuşor Dan aşteaptă să nu mai plouă ca să taie iarba din parcuri şi să înceapă stropirile împotriva căpuşelor şi ţânţarilor. Tot de vreme depind şi gropile de pe străzi

Nicuşor Dan aşteaptă să nu mai plouă ca să taie iarba din parcuri şi să înceapă stropirile împotriva căpuşelor şi ţânţarilor. Tot de vreme depind şi gropile de pe străzi

Nicușor Dan susține că, imediat ce se opresc ploile, în București va începe aplicarea tratamentelor împotriva țânțarilor. Apoi, pe măsura ce se tunde iarba, va începe și stârpirea căpușelor.

”Suntem pregătiți să intervenim pentru țânțari și căpușe. Dar nu putem cât plouă. Imediat ce se opresc ploile începem pentru țânțari. Apoi – după ce va fi tunsă iarba – începem pe căpușe”, a precizat Nicușor Dan, la începutul unei conferințe de presă de miercuri, 2 iunie.

În direct de la Primăria Municipiului București

Conferința de presă susținută de Primarul General, Nicușor Dan, înaintea ședinței Consiliului General al Municipiului București

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Marţi, 1 iunie 2021

Primarul general nu a oferit niciun termen în care se va ajunge la zi cu operațiunile de deratizare, în acest an.

ADVERTISING

Potrivit lui, din cauză că operațiunile de dezinsecție încep târziu în acest an în București, împotriva țânțarilor se vor aplica 14 tratamente, dar într-un ritm mai alert decât în 2020.

După cum SpotMedia.ro v-a informat deja, în 2021, de stârpirea șobolanilor, a țânțarilor și a căpușelor din București se va ocupa, ca și în anii trecuți, Compania Eco Igienizare SA, înființată de Gabriela Firea.

În ședința de astăzi, Consiliul General va aproba contractul de mandat al noului administrator special al companiei, Bogdan Pascu.

Pe de altă parte, cositul ierbii din parcuri – absolut necesar pentru strârpurea căpușelor – ar urma să se finalizeze în următoarele 2 săptămâni.

ADVERTISING

Nicușor Dan susține că întârzierile sunt cauzate de datoriile pe care le-a găsit la Primăria Capitalei, când a preluat mandatul.

”Nu e un mandat obișnuit, cel pe care l-am preluat. Am avut de plătit 3 miliarde de lei. Așa că am fost obligați să tăiem din costuri și acolo unde am fi vrut și unde nu am fi vrut, adică de la parcuri și de la străzi.

Un alt motiv pentru care am tăiat parte din aceste operațiuni a fost că erau total neprofitabile. Spre exemplu, pentru cositul ierbii, Compania de Parcuri cu care lucrează ALPAB are tariful de 1 leu pe metru pătrat, față de prețul pieței de 0,23 de bani. Deci prețul pe care îl ia compania e de 4 ori mai mare.

ADVERTISING

Pentru înlocuirea unei scâduri rupte costă 200 de lei demontatul și încă 200 de lei montatul. Iar pentru golirea unui coș de gunoi – adică răsturnarea conținutului într-un sac – prețul este de 4 lei. Lucrurile nu mai pot continua așa. O să vedeți în activitatea vitoare o corectare. Menținem promisiunea de a desființa companiile și de a merge spre piață”, a spus Nicușor Dan.

Gropile se astupă după ploaie

În plus, Nicușor Dan susține că deja s-a semnat contract (cu Compania Municipal Străzi, Poduri și Pasaje - n.red.) pentru repararea străzilor pline de gropi. Și că lucrările ar urma să înceapă tot imediat ce se opresc ploile.

”Undeva în 2 luni, eu estimez că vom fi bine cu remedierea gropilor din asfalt”, a precizat Nicușor Dan, înaintea ședinei de Consiliul General de miercuri, 2 iunie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇