Guvernul Spaniei invită toate femeile la plajă, indiferent de cum arată: "Vara este și a noastră!" (Foto)

Guvernul Spaniei invită toate femeile la plajă, indiferent de cum arată: "Vara este și a noastră!" (Foto)

Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie de vară pentru a încuraja femeile care sunt îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă.

„Vara este și a noastră”, este sloganul campaniei, postat deasupra unei imagini cu cinci femei, care au forme și dimensiuni diferite, scrie BBC.

„Toate corpurile sunt pregătite pentru plajă”, a declarat ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra.

Șefa Institutului pentru Femei, Antonia Morillas, a precizat că așteptările fizice ale multora au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le-au refuzat drepturile.

ADVERTISING

Imaginea campaniei prezintă cinci femei care se relaxează pe plajă. Una dintre ele pozează topless după o mastectomie.

”Femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde și cu cine își doresc. Astăzi sărbătorim o vară pentru toți, fără stereotipuri și violențe estetice asupra corpului nostru”, este mesajul transmis în cadrul campaniei.

Dar nu toată lumea a fost impresionată de acest demers. Unii s-au întrebat dacă această campanie nu ar trebui extinsă pentru a include și bărbații fără așa-numitele corpuri standard, în timp ce liderul de stânga Cayo Lara a numit campania ”culmea absurdului”, afirmând că inițiatorii încearcă să „creeze o problemă acolo unde nu există”.

ADVERTISING

Ministrul adjunct al Egalității, Ángela Rodríguez Pam, a postat un mesaj pe Twitter adresat bărbaților care credeau că femeile nu au nevoie de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: „Desigur că mergem, dar ne asumăm că vom atrage ura pentru că arătăm un corp care nu este standard.”

Amintim că, în România, realizatorul de vlog George Buhnici a stârnit un val de reacţii negative pe reţelele sociale, după ce a acordat un interviu, la festivalul Neversea, în care şi-a prezentat teoriile despre soţia sa care pare „minoră” şi femeile de pe plajă, care nu ar trebui să-şi expună vergeturile.

ADVERTISING

După 10 zile, Buhnici și-a pus cenuşă în cap într-un clip de 4 minute, intitulat IERTAȚI-MĂ, DOAMNELOR! şi postat pe canalul de Youtube, unde are peste 1,1 milioane de abonaţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇