Buhnici devine primul vlogger care intră în vizorul CNA, după derapajul despre femeile cu vergeturi

Buhnici devine primul vlogger care intră în vizorul CNA, după derapajul despre femeile cu vergeturi

Vloggerul George Buhnici şi declaraţiile sale au ajuns şi pe masa CNA. Ar fi astfel primul vlogger intrat în atenţia CNA, potrivit noii Legi a audiovizualului, care extinde atribuţiile forului şi în domeniul online.

Amintim că declaraţiile lui Buhnici au fost făcute însă pentru postul TV Antena Stars, nu pe vlog.

George Buhnici este unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, cu 311.000 de urmăritori pe Instagram, 435.000 pe Facebook, 210.000 pe TikTok și 1,14 milioane de abonați pe YouTube.

“Vom verifica declaraţiile lui George Buhnici, acea reacţie pe care a dat-o în urma incidentului şi vom vedea dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger. Însă plecăm de la premisa de nevinovăţie“, a declarat Monica Gubernat , membru CNA, citată de Pagina de Media.

ADVERTISING

Nu se ştie deocamdată când va ajunge cazul pe ordinea de zi la CNA, pentru că mai sunt de făcut nişte paşi juridici legat de noua lege.

"Şi pentru noi va fi o noutate. Indiferent dacă sunt găsite încălcări sau nu, raportul de monitorizare va fi pe ordinea de zi. În mod sigur nu săptămâna viitoare, însă există o probabilitate pentru următoarea, de la 1 august.

Contul lui de vlogger va fi analizat la pachet cu interviul acordat pentru Antena Stars, pentru care s-a autosesizat colega mea Dorina Rusu.

Vom vedea cum este procedura de monitorizare. Însă în mod sigur va exista un raport scris şi apoi vizionare, în timpul şedinţei publice. Iar George Buhnici va fi notificat.

ADVERTISING

Sunt însă mai multe proceduri juridice pe care nu vreau să le încălcăm pentru că trebuie respectate. Acum lucrăm la legislaţia secundară şi trebuie să aşteptăm renumerotarea legii, astfel încât dacă va fi cazul să aplicăm sacţiuni, să precizăm exact ce articol de lege a fost încălcat", a explicat Monica Gubernat, pentru sursa citată.

George Buhnici, derapaj major

Realizatorul de vlog George Buhnici a stârnit un val de reacţii negative pe reţelele sociale, după ce a acordat un interviu în weekend, la festivalul Neversea, în care şi-a prezentat teoriile despre soţia sa care pare „minoră” şi femeile de pe plajă, care nu ar trebui să-şi expună vergeturile.

ADVERTISING

"Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?, a spus el, la Antena Stars, în timp ce și-a pus soția să facă o piruetă.

Ulterior, luni, influencerul online a venit cu explicaţii, când deja se inflamase tot Netul.

"Nu e prima dată când îmi complimentez soția că arată mult mai tânără. O fac constant, am făcut-o și acum vreo trei ani, când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram. Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor? Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea și de slabă calitate? Oricine mă cunoaște știe ce relație am cu soția și că nu încurajez pedofilia", a precizat Buhnici.

În ce privește atitudinea sa la adresa femeilor, el a spus că tonul l-a adaptat pentru emisiunea TV la care era intervievat, dar că își menține punctul de vedere.

„Cei care încă mai avem curajul să vorbim deschis și să deranjăm corectitudinea politică exagerată trebuie să o spunem deschis. Obezitatea este o problemă națională”, a scris luni Buhnici pe blog.

şi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul declarațiilor făcute de George Buhnici, care riscă să fie amendat.

„Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a spus președintele CNCD Csaba Asztalos.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇