Un prim mare brand renunță la parteneriatul cu George Buhnici

Un prim mare brand renunță la parteneriatul cu George Buhnici

George Buhnici începe să simtă efecte tot mai concrete ale declarațiilor sale. După ce Consiliul Discriminării a anunțat că-l anchetează, miercuri BCR a precizat public că renunță la parteneriatul pe care îl avea cu vloggerul.

Banca precizează că nu a luat această decizie la presiunea publică, ci pentru că, în urma unei discuții avute ulterior cu Buhnici, a devenit evident că au principii și valori diferite.

„Situația din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noștri, George Buhnici, ne-a pus în poziția de a reacționa la acest derapaj. Am respins și vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism și discriminare în limbajul public. Totuși, am crezut și credem în a doua șansă, nu în execuții sumare, în piața publică.

ADVERTISING

Continuăm să credem că orice greșeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greșit. Adevărul simplu spus este ca am așteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulți ani) poziția lui la reacția publicului și, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educație împotriva discriminării și sexismului.

Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile. L-am anunțat pe George că vom încheia parteneriatul cu el. Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă și nuanță, implicită sau explicită”, arată BCR într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reamintim că prima reacție a BCR la derapajul lui Buhnici a fost „Nu vom comenta subiectul. Mulțumim de înțelegere”, după cum a scris Libertatea.

Context

Buhnici a stârnit un val de reacţii negative pe reţelele sociale, după ce a acordat un interviu în weekend, la festivalul Neversea, în care şi-a prezentat teoriile despre soţia sa care pare „minoră” şi femeile de pe plajă, care nu ar trebui să-şi expună vergeturile.

"Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?, a spus el, la Antena Stars, în timp ce și-a pus soția să facă o piruetă.

ADVERTISING

Ulterior, luni, influencerul online a venit cu explicaţii, când deja se inflamase tot Netul.

"Nu e prima dată când îmi complimentez soția că arată mult mai tânără. O fac constant, am făcut-o și acum vreo trei ani, când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram. Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor? Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea și de slabă calitate? Oricine mă cunoaște știe ce relație am cu soția și că nu încurajez pedofilia", a precizat Buhnici.

În ce privește atitudinea sa la adresa femeilor, el a spus că tonul l-a adaptat pentru emisiunea tv la care era intervievat, dar că își menține punctul de vedere.

„Cei care încă mai avem curajul să vorbim deschis și să deranjăm corectitudinea politică exagerată trebuie să o spunem deschis. Obezitatea este o problemă națională”, a scris luni Buhnici pe blog.

Buhnici este unul dintre cei mai căutați influenceri din România și are contracte cu numeroase companii pentru a le promova produsele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇