Declarațiile lui Buhnici, analizate de Consiliul Discriminării. Riscă o amendă piperată

Declarațiile lui Buhnici, analizate de Consiliul Discriminării. Riscă o amendă piperată

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul declarațiilor făcute de George Buhnici la adresa femeilor.

„Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a spus președintele CNCD Csaba Asztalos pentru G4Media.ro.

El consideră că este vorba despre o atitudine larg răspândită în societate și o corelează de probleme grave precum traficul uman, mamele minore sau violența împotriva femeilor.

ADVERTISING

„În principiu, condiția femeii în societatea din România e una dificilă. Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de ființe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate.

Există și violența de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate față de femei, unele moștenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiție politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”, a explicat președintele CNCD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă e găsit vinovat de discriminare, Buhnici riscă o amendă între 2.000 și 100.000 de lei.

Realizatorul de vlog George Buhnici a stârnit un val de reacţii negative pe reţelele sociale, după ce a acordat un interviu în weekend, la festivalul Neversea, în care şi-a prezentat teoriile despre soţia sa care pare „minoră” şi femeile de pe plajă, care nu ar trebui să-şi expună vergeturile.

"Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?, a spus el, la Antena Stars, în timp ce și-a pus soția să facă o piruetă.

ADVERTISING

Ulterior, luni, influencerul online a venit cu explicaţii, când deja se inflamase tot Netul.

"Nu e prima dată când îmi complimentez soția că arată mult mai tânără. O fac constant, am făcut-o și acum vreo trei ani, când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram. Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor? Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea și de slabă calitate? Oricine mă cunoaște știe ce relație am cu soția și că nu încurajez pedofilia", a precizat Buhnici.

În ce privește atitudinea sa la adresa femeilor, el a spus că tonul l-a adaptat pentru emisiunea tv la care era intervievat, dar că își menține punctul de vedere.

„Cei care încă mai avem curajul să vorbim deschis și să deranjăm corectitudinea politică exagerată trebuie să o spunem deschis. Obezitatea este o problemă națională”, a scris luni Buhnici pe blog.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇