Prefectul Capitalei a greșit când a anunțat că 50% din bucureșteni sunt vaccinați anti-COVID: Din păcate, am interpretat eronat UPDATE

Prefectul Capitalei a greșit când a anunțat că 50% din bucureșteni sunt vaccinați anti-COVID: Din păcate, am interpretat eronat <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat luni că rata de vaccinare în Capitală a depăşit 50% la persoanele imunizate cu o doză. Câteva ore mai târziu, însă, a anunțat că a fost o greșeală de interpretare a datelor din partea sa.

„În cursul zilei de astăzi, am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureşteni vaccinaţi, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinaţi. Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greşit – de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze”, a precizat Alin Stoica, luni seară.

ADVERTISING

El a explicat că numărul de bucureşteni vaccinaţi cu cel puţin o doză este de 667.176, iar cel al bucureştenilor imunizaţi complet este de 585.611.

"Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună dacă număram, astăzi, peste 50% dintre bucureşteni vaccinaţi. Din păcate, mai avem de muncit până la a obţine acest rezultat.

Le mulţumesc celor care mi-au atras atenţia asupra acestei erori. Doar împreună vom reuşi să trecem cu bine peste această pandemie", a scris prefectul Capitalei.

Amintim că, maratonul din weekend din Capitală a înregistrat un record de vaccinări: 23.291 de persoane au fost imunizate în cele 3 zile ale evenimentului.

ADVERTISING

Luni, pentru București au fost decise noi relaxări, printre care și deschiderea cluburilor și discotecilor. Lista noilor măsuri o găsiți AICI.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇