Alianța Pacienților Cronici ameninţă că o dă în judecată pe Ioana Mihăilă

Alianța Pacienților Cronici ameninţă că o dă în judecată pe Ioana Mihăilă

Bolnavii cronici vor să o dea în judecată pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, din cauza lipsei de medicamente.

Președintele Alianței Pacienților Cronici, Cezar Irimia, a precizat, marți seara, că, în prezent, sute de mii de pacienți nu își găsesc tratamentul în România.

Din acest motiv, o va acționa în judecată pe Mihăilă.

„M-am săturat de cinismul celor care conduc Ministerul Sănătății, de promisiuni, ordine semnate, de ipocrizie și de iresponsabilitate. Chiar nu mai acceptăm asemenea lucruri și vom acționa în judecată pe doamna ministru, în nume personal, pentru că nu se mai poate”, a declarat el, la Realitatea Plus.

ADVERTISING

Liderul Alianței Pacienților Cronici a adăugat că mai mult de o mie de pacienți cu o formă de leucemie „sunt condamnați la moarte de Ministerul Sănătății prin lipsa Vesanoidului, din ianuarie”. 

De asemenea, el a criticat ceea ce numește „politizarea la maximum a sistemului de Sănătate”.

„Uitați-vă ce profesii au secretarii de stat din minister. Singurul cu care se poate discuta acolo este Andrei Baciu. Cine să facă strategii?! Am politizat la maximum sistemul de sănătate, am pus membri de partid la conducerea spitalelor, a unor entități din Sănătate, cine să construiască strategii, cine să le scrie?!”, a completat el. 

ADVERTISING

În context, amintim că marți a fost aprobată lista medicamentelor esenţiale pentru pacienţii din România. Ordinul care cuprinde 150 de denumiri ale substanţelor active a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Astfel, circa 1.000 de medicamente esenţiale vor fi decontate 100%.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇