BNR cumpără icre negre, scoici St Jaques, fructe de mare, alge și pește exotic de aproape 1 milion de euro

BNR cumpără icre negre, scoici St Jaques, fructe de mare, alge și pește exotic de aproape 1 milion de euro

În vreme ce Guvernul susține că vrea să taie cheltuieli, Banca Națională a României (BNR) are alte planuri. Miercuri, pe 12 aprilie, instituția condusă de Mugur Isărescu a lansat o licitație prin care vrea să-și cumpere pește, fructe de mare și icre negre și roșii în valoare de peste 4,2 milioane de lei (echivalentul a peste 850.000 de euro).

Printre produsele pe care BNR le solicită sunt: pește autohton (crap, șalău, păstrăv, somn, sturion), pește exotic (butterfish, doradă), dar și somon și file de ton, alge pentru sushi, scoici St Jaques, icre negre și roșii.

ADVERTISING

Potrivit documentelor pe care BNR le-a publicat în Sicap, cantitatea totală de pește, fructe de mare și icre pe care vrea să o cumpere cu 4.214.375 de lei va ajunge în 3 centre.

Produsele sunt pentru „aprovizionarea unităților de tip restaurant-cantină cu produsele necesare realizării de preparate proaspete și asigurării unui meniu diversificat”, se arată într-unul dintre cele 3 caiete de sarcini ale licitației.

Parte din peștele românesc și parte din somon vor ajunge la „cantina salariaților”. În schimb, peștele exotic, fructele de mare și icrele sunt cumpărate pentru „serviciul activități auxiliare”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată ce cantități de pește, alge, fructe de mare și icre vrea să cumpere BNR pentru sediul central și pentru centrele sale de formare profesională de la Sinaia și Păltiniș.

  • la sediul central din București se va livra cea mai mare cantitate, în valoare de 3.133.509 lei (74% din costul total estimat al alimentelor). Mai jos, cantitățile pe care BNR vrea să le cumpere și destinația lor:
peste-centrala-BNR
  • la Centrul de Perfecționare Profesională și Activități Sociale Cumpătu de la Sinaia se vor livra pește, fructe de mare și icre 975.756 de lei. În continuare, tipurile de produse solicitate și cantitățile:
peste-cumpatu
  • la Centrul de Perfecționare Profesională și Activități Sociale de la Păltiniș se vor livra pește, fructe de mare și icre de 105.110 lei. Mai jos, cantitățile solicitate din fiecare produs:
peste-paltinis

Firmele interesate să livreze toate acestea către BNR au timp până pe 22 mai 2023 să depună oferte, la licitație.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇