Bild laudă fanii români de pe stadionul din Munchen, care au scandat "Ucraina! Ucraina!": "Piele de găină!”

Bild laudă fanii români de pe stadionul din Munchen, care au scandat "Ucraina! Ucraina!": "Piele de găină!”

Cunoscutul cotidian german Bild a fost impresionat de atitudinea suporterilor noștri de luni, de pe stadionul din Munchen, care au dat dovadă de solidaritate cu suferinţele din Ucraina, care nu au nicio legătură cu jocul de fotbal.

"Este deja unul dintre cele mai emoționante momente la acest Campionat European!

În timpul meciului de grupă dintre Ucraina și România, vorbim de sentimente mari înainte de meci.

ADVERTISING

Ucrainenii, care joacă primul lor turneu major de la atacul Rusiei din 2022, au lacrimi în ochi atât pe teren, cât și în tribune, în timp ce răsuna imnul național. Jucătorii intră pe teren înfășurați în steaguri ucrainene.

După aceea, chiar devine emoționant când asculţi fanii României de pe stadionul din München. În faza inițială, cei aproximativ 40.000 de fani ai românilor au scandat cu zgomot „Ucraina” și s-au solidarizat cu țara vecină. Piele de găină!" scrie Bild, într-un articol dedicat meciului pe care România l-a câştigat categoric în faţa Ucrainei la Euro 2024.

ADVERTISING

"Antrenorul Ucrainei Serhîi Rebrov (50 ani) a spus înainte de meci: „Noi jucăm pentru soldații noștri, pentru luptătorii noștri, pentru oamenii noștri!”

Cu toate acestea, se simte foarte puţin spiritul de luptă al Ucrainei în joc. Ei pierd meciul cu 0:3. Doar românii dau dovadă de pasiune pe teren", adaugă sursa citată.

România a învins, luni, scor 3-0, naționala Ucrainei în primul meci din grupa E a EURO 2024, meciul de debut al tricolorilor la turneul final, prin goluri date de Stanciu, Răzvan Marin și Drăguș.

ADVERTISING

Este prima victoriei a României la un Campionat European după 24 de ani. Ultimul succes a avut loc în 2000, cu Anglia, 3-2.

Pentru România urmează dueluri cu Belgia și Slovacia în grupa E de la Campionatul European.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇