Avariile continuă în București: Aproape 1.400 de blocuri nu au apă caldă

Avariile continuă în București: Aproape 1.400 de blocuri nu au apă caldă

1.373 de imobile din Capitală nu au deloc apă caldă, reprezentând 15% din totalul consumatorilor din sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti.

De asemenea, furnizarea apei calde este deficitară la alte aproape 300 de imobile (4%).

În Sectorul 1 sunt afectate de avarii 331 de imobile, dintre care 246 ca urmare a avariei majore pe conducta Magistralei Uranus, care a cauzat oprirea CET Vest. De asemenea, 43 de imobile nu au apă caldă în urma unei avarii la circuitul primar, pe Calea Griviţei.

Avaria de pe conducta Magistralei Uranus a afectat şi 110 blocuri din Sectorul 5. Tot în Sectorul 5, alte 433 de imobile nu au apă caldă, din cauza unor avarii pe circuitul primar.

În Sectorul 2, sunt 136 de blocuri care se confruntă cu lipsa apei calde sau cu parametri necorespunzători, ca urmare a avariilor produse la reţeaua secundară, dar şi în contextul lucrărilor de reabilitare realizate pe Şoseaua Ştefan cel Mare.

În Sectorul 3 sunt 50 de blocuri afectate de avarii la reţeaua secundară sau în punctele termice, iar în Sectorul 4 sunt 16 imobile fără apă caldă. În Sectorul 6, furnizarea apei calde este deficitară la 275 de blocuri, iar lucrările de mentenanţă sau de reparaţii afectează 310 imobile.

ADVERTISING

În prezent, potrivit datelor Termoenergetica furnizate de aplicaţia TermoAlert, sistemul centralizat de încălzire din Capitală funcționează normal la doar 80% din capacitate.

TermoAlert

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia TermoAlert.

AICI puteţi urmări starea sistemului de termoficare şi estimările oferite pentru remedierea avariilor.

Marţi după amiază, ELCEN anunţa o avarie majoră în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, precum şi faptul că CET Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăveşti nu mai furniza apă de adaos. Miercuri dimineaţa, ELCEN a revenit cu informaţii: CET Bucureşti Vest a fost repornită în cursul nopţii, la ora 1.40, iar la CET Grozăveşti a fost pompată apa care a provocat inundaţie în sala turbine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Facem precizarea că ELCEN este în subordinea Guvernului (Ministerului Energiei - cu Sebastian Burduja, candidat la PMB, aflat în Coreea de Sud), iar Termoenergetica în subordinea Primăriei Capitalei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇