Mii de blocuri din București nu au apă caldă. Avarie majoră la CET Vest, iar CET Grozăvești e inundată

Mii de blocuri din București nu au apă caldă. Avarie majoră la CET Vest, iar CET Grozăvești e inundată

ELCEN anunţă o avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de compania Termoenergetica în Bucureşti. Mii de blocuri nu au apă caldă, după ce CET Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăvești nu mai furnizează apă de adaos şi centrala nu poate fi repornită.

439515362_923342169582331_1914991873503977064_n-47

„O avarie majoră s-a produs marți, în jurul orei 18:00 pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET București Vest.

Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcțiune în CET București Vest, din cauza pierderilor masive de apă din rețeaua de termoficare.

ADVERTISING

O a doua spărtură produsă în această seară pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET Grozăvești, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și la imposibilitatea punerii în funcțiune a echipamentelor din centrală.

În acest moment, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice.

Se așteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica, astfel încât ELCEN sa poată disponibiliza echipamentele aferente funcționării", anunţă pe Facebook ELCEN, care a postat şi o hartă a punctelor termice afectate de avarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În prezent, potrivit datelor Termoenergetica furnizate de aplicaţia TermoAlert, sistemul centralizat de încălzire din Capitală funcționează la doar 60% din capacitate.

Cel mai afectat este Sectorul 6 al Capitalei, cu peste 1.100 de imobile vizate de avarie.

TermoAlert

AICI puteţi urmări starea sistemului de termoficare şi estimările oferite pentru remedierea avariilor.

Facem precizarea că ELCEN este în subordinea Guvernului (Ministerului Energiei - cu Sebastian Burduja, candidat la PMB, aflat în Coreea de Sud), iar Termoenergetica în subordinea Primăriei Capitalei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇