Arafat anunță ”controale foarte serioase” în toată țara după creșterea cazurilor de coronavirus: Nu mai merge!

Arafat anunță ”controale foarte serioase” în toată țara după creșterea cazurilor de coronavirus: Nu mai merge!

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat anunţă că la nivelul ministerului s-au dispus controale „foarte serioase” cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Decizia vine în contextul în care se constată în mod constant o creştere a numărului de cazuri noi de infectare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Îmi pare rău să o zic, dar o să înceapă controale foarte serioase. Ştiu că s-a dispus la nivelul Ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controalele la modul serios la terase, la retaileri care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă-l fac sau nu.

Deci vor începe şi vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge, trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a declarat Raed Arafat, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.  

Arafat avertizează: Bolile banale nu se răspândesc cu viteza COVID-19 şi nu ucid sute de mii de oameni

Controale și în transportul în comun

El a precizat că inclusiv în ceea ce priveşte transportul în comun vor avea loc controale, după ce s-a constatat că sunt persoane care urcă fără mască sau îşi lasă masca sub bărbie.  

Medicul a menţionat că "trendul general este de creştere”, nu pentru că a crescut capacitatea de testare, el explicând că, la un moment dat, s-a ajuns ca 5% dintre cei testaţi să fie pozitivi, după ce, anterior, au fost zile în care doar două din o sută de teste au fost pozitive.  

"La acest moment avem capacitate (de tratare a cazurilor de COVID-19 - n.r.). Cu cât avem mai multe cazuri, va fi impact pe sistem”, a afirmat Raed Arafat.  

Bilanț coronavirus: Situația devine îngrijorătoare. Încă 330 de cazuri noi în 24 de ore. Numărul deceselor a ajuns la 1.500

Arafat zice că e mai îngrijorat decât era acum o lună

El s-a arătat "îngrijorat” de ceea ce se întâmplă, spunând că este mai îngrijorat decât era în urmă cu o lună, pentru că "s-a întărit curentul” care susţine că virusul nu este decât "o biată gripă”.  

"Asta e îngrijorarea noastră acum: mesajul care se transmite la populaţie că eu ca medic nu fac ceea ce fac ceilalţi medici. (....) De ce să mă creadă pe mine, ca medic, şi să nu-l creadă pe celălalt medic, care spune că e o biată gripă?”, a declarat Raed Arafat.  

Iohannis: Virusul nu pleacă în vacanță sau concediu, este în comunitate! PSD induce nesiguranță în populație

Viitoare ”relaxare” s-ar putea să se lase așteptată

Oficialul din MAI a susţinut că este posibil ca specialiştii să propună "amânarea momentului” la care va avea loc o nouă etapă de relaxare a restricţiilor.   

"La normalitatea de dinaintea virusului putem să ajungem când avem vaccin sau tratament, sau când virusul infectează un număr mare de oameni pe mapamond.

Situaţia clar nu e finalizată şi încă e în curs de desfăşurare. Măsurile de relaxare, ca să funcţioneze, trebuie să aibă măsuri compensatorii”, a explicat medicul.   

Totodată, Raed Arafat a susţinut că nu este exclusă prelungirea stării de alertă.   

"Dacă cifrele rămân aşa sau continuă să crească este foarte probabil să fie nevoie de prelungirea situaţiei în care suntem, ca să putem gestiona”, a adăugat el.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!