Arafat avertizează: Bolile banale nu se răspândesc cu viteza COVID-19 şi nu ucid sute de mii de oameni

Arafat avertizează: Bolile banale nu se răspândesc cu viteza COVID-19 şi nu ucid sute de mii de oameni

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit, din nou, despre pericolul COVID-19, despre care unii spun ca este o boală banală. Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 o face şi nu ucid sute de mii de oameni, spune Raed Arafat.

"Nu ascultaţi pe cei care încearcă să vă convingă că această infecţie este una banală. Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 se răspândeşte şi nu ucid sute de mii de oameni şi mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie îngrijind pe cei infectaţi cu virusul care cauzează această boală.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ştiu cât de greu a fost tuturor cu măsurile de distanţare şi restricţiile care au fost impuse, dar singura soluţie pentru a evita o creştere exponenţială a numărului infectărilor este de a respecta măsurile de prevenţie prevăzute.

Cum ar fi purtatul măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun, evitarea zonelor aglomerate, aplicarea măsurilor de igienă şi colaborarea cu autorităţile pentru a reuşi, împreună, să diminuăm, cât de mult posibil, impactul acestei boli în următoarea perioadă", a scris pe Facebook, secretarul de stat în MAI.

Câți medici au murit în SUA

Șeful DSU adaugă că în lume zeci de mii de persoane din domeniul medical s-au infectat cu acest virus, unii ajungând în stare critică. Chiar daca în urmă cu câteva zile un profesor în medicină spunea despre COVID-19 că ar fi o "biată gripă".

"În SUA numărul deceselor cadrelor medicale a atins aproximativ 600, iar în Italia, Spania, China şi alte ţări decesele în rândul cadrelor medicale au fost tot la un nivel ridicat.

În România, am pierdut colegi de la serviciile de ambulanţă, pompieri, Poliţie, secţiile din spitale, iar unii au fost salvaţi la limită după o lungă luptă între viaţă şi moarte pe paturile de terapie intensivă. Oare este chiar vorba despre o 'biată gripă' cum spunea colegul nostru profesor? Gripa obişnuită, chiar dacă duce la decesul unui număr de pacienţi anual, aceasta nu ucide personalul medical care îngrijeşte pacienţii respectivi", menţionează el.

COVID-19 continuă să se răspândească pe plan mondial

Potrivit lui Raed Arafat, COVID-19 este "o boală serioasă, fără tratament şi fără vaccin", care continuă să se răspândească pe plan mondial.

"Peste 8.500.000 de persoane infectate şi aproape 500.000 de persoane decedate pe plan mondial, iar pandemia încă este la începutul ei dacă luăm în considerare întregul mapamond", avertizează Arafat.

El a precizat că indiferent de ce comentează unii despre această pandemie și indiferent cât spun alții că măsurile luate au fost exagerate şi că această boală nu este aşa de gravă, adevarul se vede.

"COVID-19 este o problemă serioasă de sănătate publică, iar limitarea răspândirii acestei boli depinde de noi toţi", a punctat el. 

Citește și:

Rafila avertizează: Numărul cazurilor noi de COVID-19 s-a dublat față de săptămâna trecută. Situația poate deveni îngrijorătoare

Medicii de la Colentina acuză că spitalul stă blocat pentru mai puţin de 100 de bolnavi cu coronavirus, majoritatea asimptomatici

Noi focare de coronavirus: De la o fabrică de ciocolată din București, la spitale, primării și un centru pentru tineri cu handicap din Galaţi


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!