Noi focare de coronavirus: De la o fabrică de ciocolată din București, la spitale, primării și un centru pentru tineri cu handicap din Galaţi

Noi focare de coronavirus: De la o fabrică de ciocolată din București, la spitale, primării și un centru pentru tineri cu handicap din Galaţi

Numărul cazurilor de coronavirus continua să crească în țara noastră, fiind descoperite noi și noi focare.

În București, 20 de angajaţi ai fabricii de ciocolată Kandia au fost depistaţi cu coronavirus.

Săptămâna trecută, compania a decis să fie testaţi toţi angajaţii, după ce pe data de 10 iunie, o angajată a fost diagnosticată pozitiv.

Bilanț coronavirus: Încă o zi cu 320 de cazuri noi. Doar două județe mai au sub 100 de bolnavi

Toţi angajaţii găsiţi infectaţi vor intra în carantină, iar secţia unde aceştia lucrau a fost închisă.

DSP București a anunțat că a fost informată vineri de Kandia Dulce cu privire la rezultatele testărilor efectuate la angajații societății.

ADVERTISING

Medic amenințat cu moartea de un pacient cu coronavirus: În trecut am omorât 3 oameni!

„Din cei 51 angajați testați penrtu depistarea infecției cu SARS COV 2, 20 au avut rezultate pozitive. DSPMB a inițiat imediat, conform procedurilor, ancheta epidemiologică, aceasta fiind în acest moment în desfășurare.

Persoanele depistate pozitiv cu infecția SARS-COV-2 urmează sa fie internate în spitalele desemnate Covid”, a transmis DSP București.

Încă un focar într-un spital

Un focar de COVID-19 a fost depistat și la spitalul din Sighetu Marmației.

Reprezentanții DSP Maramureș au declarat că au fost infectați 13 asistenți și infirmieri, o parte fiind asimptomatici, dar unii au și simptome de COVID-19.

ADVERTISING

Tot personalul depistat pozitiv la testările pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 este internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului din Baia Mare.

Cei 13 angajati confirmați lucrează în patru pavilioane din cadrul spitalului din Sighetu Marmației, care sunt curățate și dezinfectate.

Contacții acestora au fost izolați acasă iar până luni se vor testa toți pacienții din spital și toți angajații

Se înmulțesc cazurile la Primăria Constanța

Între timp, șa Primăria Constanța a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 un al doilea angajat.

Direcția de Sănătate Publică continuă ancheta epidemiologică, iar colegii de birou ai celor doi funcționari publici au intrat în izolare acasă.

ADVERTISING

„Din dispoziția primarului Decebal Făgădău, toți angajații instituției completează zilnic, încă de la intrarea în starea de urgență, liste cu persoanele cu care au intrat în contact la o distanță mai mică de 1,5 m și pe o durată de timp mai mare de 20 de minute.

Cei doi colegi nu au desfășurat în această perioadă activități cu publicul și nu au intrat în contact cu cetățenii care s-au adresat instituției”, transmite Primăria Constanța.

Primarul din Constanța a dispus, încă din luna aprilie, restricționarea accesului publicului în sediile în care își desfășoară activitatea serviciile din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și acțiuni periodice de dezinfecție a spațiilor în care își desfășoară activitatea personalul instituției.

41 de cazuri la un centru pentru tineri cu handicap din Galați

21 de rezidenţi ai centrului pentru tineri cu handicap din oraşul Galaţi sunt infectaţi cu virusul COVID-19.

Rezultatatele au fost comunicate de Prefectura Galaţi după finalizarea testelor făcute în instituţia care are 39 de rezidenţi şi 51 de angajaţi.

În cazul salariaţilor, numărul persoanelor infectate a rămas nemodificat. 20 de angajaţi ai centrului au COVID-19. Toţi cei infectaţi, rezidenţi şi salariaţi, sunt asimptomatici.

„Rezultatele testării desfăşurate la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi nr. 1 de pe strada Mihail Sadoveanu, nr. 17, Municipiul Galaţi, Judeţul Galaţi, sunt următoarele: 51 de angajaţi, 49 de probe din care 20 de teste au fost pozitive si 29 negative (2 persoane au fost absente, aflându-se în izolare la domiciliu la momentul testării). 38 de beneficiari din care 21 de teste au fost pozitive şi 17 negative”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Focarul de COVID-19 a apărut la mijlocul săptămânii şi imediat autorităţile locale au luat măsuri. Centrul a fost introdus în carantină şi în interior au fost duşi angajaţi de la instituţii asemănătoare din Galaţi.

„S-au luat primele măsuri din secunda în care am aflat despre problemă. Am decis să introducem instituţia în carantină, am dus acolo angajaţi de la alte centre din subordinea noastră, i-am echipat corespunzător. Direcţia de Sănătate Publică îi testează pe beneficiari şi pe ceilalţi angajaţi. Vom aloca toate resursele necesare”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

În judeţul Galaţi, de la începutul epidemiei, peste 700 de persoane s-au infectat cu virusul COVID-19. Din aceştia, 86 de gălăţeni au murit, iar 424 au fost declaraţi vindecaţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇