Aproape jumătate dintre români cred că Rusia are agenți de influență în partidele de la noi. Doar o treime ar lupta, în caz de război (Sondaj Avangarde)

Aproape jumătate dintre români cred că Rusia are agenți de influență în partidele de la noi. Doar o treime ar lupta, în caz de război (Sondaj Avangarde)

Doar o treime dintre români declară că ar lupta în cazul în care România ar fi atacată, în timp ce 18% spun că s-ar refugia în altă țară, arată un sondaj Avangarde, realizat telefonic duminică și luni.

Astfel, la întrebarea ”Ce ați face personal în caz de război?”, 31% din respondenți spun că vor lupta, 18% că se vor refugia în altă țară, iar restul nu pot aprecia sau nu răspund, arată sondajul citat.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor legate de criza din Ucraina

Întrebați dacă ”România ar trebui să primească refugiați din Ucraina, unde există o importantă comunitate românească?”, 61% au răspuns cu da, cu toate că peste 60% dintre cei intervievați evaluează capacitatea logistică și financiară a României de a primi un număr foarte mare de refugiați din Ucraina ca fiind slabă sau foarte slabă.

ADVERTISING

La întrebarea ”Din punctul dumneavoastră de vedere România este o țară mai sigură odată cu suplimentarea trupelor americane și franceze?”, 63% au răspuns cu da și doar 12% cu nu.

O treime dintre repondenți (mai exact 32%) au spus că Ucraina ar trebui să intre în NATO, aproape o treime (28%) cred că nu ar trebui să se întâmple asta, iar ceilalți nu au știut sau nu au vrut să se pronunțe pe acest subiect.

Conform sursei citate, 45% dintre repondenți și-au exprimat opinia că Rusia are agenți de influență în partidele din România.

ADVERTISING

Dintre aceștia, aproape jumătate (48%) au spus că agenții ar fi infiltrați ”în toate” partidele, 12% au făcut trimitere la AUR, 8% la PSD, 6% la PNL, iar 2% la USR, în timp ce 24% nu au știut sau nu au răspuns la întrebarea ”În ce partid credeți că (Rusia - n.red.) are cei mai mulți agenți?”.

Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda G4Media.ro în perioada 20-21 februarie, prin metoda interviului telefonic pe un eșantion de 700 de subiecți, având o marjă de eroare de 3,9%.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇