Lavrov ironizează Occidentul: Ne tot amenință cu mama tuturor sancțiunilor. Ne-am obișnuit

Lavrov ironizează Occidentul: Ne tot amenință cu mama tuturor sancțiunilor. Ne-am obișnuit

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, ironizează anunțul Occidentului potrivit căruia urmează să impună sancțiuni Moscovei.

Oficialul spune că Rusia deja s-a obișnuit cu amenințări privind instituirea unor sancțiuni, cu sau fără motiv.

”Colegii noștri europeni, americani, britanici nu se vor opri și nu se vor calma până nu își vor epuiza toate posibilitățile pentru așa-zisa „pedepsire a Rusiei”.

Ei deja ne amenință cu tot felul de sancțiuni sau, după cum spun ei acum, cu „mama tuturor sancțiunilor”. Ei bine, ne-am obișnuit. Știm că oricum se vor impune sancțiuni. Cu sau fără motiv”, a declarat Lavrov, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor legate de criza din Ucraina

Uniunea Europeană va decide azi ce sancțiuni să impună Rusiei, a declarat înaltul reprezentant al UE, Joseph Borrell. El a solicitat o reuniune informală de urgență a miniștrilor de Externe ai Uniunii Europene, în această după-amiază.

Și Boris Johnson a anunțat că Marea Britanie decide azi sancţiuni importante împotriva Rusiei și vrea să trimită Ucrainei mai multe arme.

La rândul lor, Statele Unite au anunţat că urmează să impună noi sancţiuni Rusiei, marţi, după o primă reacţie prudentă faţă de ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin de desfăşurare a unor trupe ruse în cele două zone separatiste don Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a acuzat Rusia că sprijină grupurile rebele din estul Ucrainei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇