Aproape jumătate dintre angajaţii din România spun că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie. Dar 33% nu cred în vaccin

Aproape jumătate dintre angajaţii din România spun că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie. Dar 33% nu cred în vaccin

Aproape jumătate dintre angajaţi (48%) sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simţi în siguranţă la serviciu, odată cu instalarea treptată a stării de relaxare, iar revenirea la birou devine o opţiune viabilă pentru tot mai multe dintre companii.

Conform unui sondaj realizat pe platforma BestJobs, 57% dintre angajaţi au declarat că s-ar simţi mai în siguranţă dacă ar şti că toţi colegii sunt vaccinaţi, în timp ce pentru 10% este mai important să fie ei înşişi vaccinaţi. Totodată, 33% declară că nu cred în vaccin.

ADVERTISING

"Când vine vorba de întoarcerea la birou, angajaţii îşi fac în continuare griji cu privire la starea lor de sănătate şi la riscul de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Cea mai mare îngrijorare este legată de respectarea regulilor de distanţare şi a regulilor de igienizare şi dezinfecţie a spaţiilor (38%)", susţin autorii cercetării.

Totodată, pentru a se simţi mai în siguranţă în cazul întoarcerii la birou, angajaţii consideră că este de datoria angajatorilor să faciliteze vaccinarea anti-Covid a echipei (27%), să aibă proceduri de curăţenie şi dezinfecţie mai stricte (21%) şi să permită lucrul cât mai mult de acasă (20%).

ADVERTISING

În proporţii mai mici, angajaţilor le-ar conveni mai mult să nu fie nevoiţi să participe la întâlniri cu persoane din afara companiei (15%) şi să fie informaţi în permanenţă despre cazurile de îmbolnăvire ale oamenilor din companie (13%).

Pe de altă parte, necesitatea de a călători în interes de serviciu este privită cu reticenţă de doar 14% dintre respondenţi şi chiar mai puţini (6%) au o problemă cu faptul că nu se poartă masca la locul de muncă.

Sondajul a fost efectuat în perioada 17 - 24 mai pe un eşantion de 1.026 utilizatori de Internet din România.

ADVERTISING

Vezi și: Peste jumătate dintre români cred că măsurile de relaxare s-au luat la momentul potrivit. Cum au profitat de ele

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇