Alegerea scaunelor pentru bar: 3 recomandări

Alegerea scaunelor pentru bar: 3 recomandări

Amenajarea unei case reprezintă o activitate pe cât de interesantă, pe atât de problematică atunci când nu cunoaștem informații care ne-ar putea salva de stres sau de cheltuieli suplimentare. La o primă vedere, unul dintre aspectele care ar putea părea ușor de abordat este alegerea scaunelor, iar dacă sunt modele create special pentru bar, situația devine și mai sensibilă.

Dacă ai ajuns să cauți idei pentru alegerea acestor accesorii de interior, ești una dintre persoanele care se va bucura de o locuință cu stil. Care sunt criteriile alegerii unui set de scaune pentru bar? Descoperă detalii utile în rândurile ce urmează.

ADVERTISING

1.   Identifică dimensiunile potrivite.

În cazul unui spațiu precum barul este esențial să înțelegi mai întâi în ce zonă anume vor fi instalate aceste scaune și care este înălțimea potrivită. Atunci când efectuezi măsurătorile, trebuie să ai în vedere inclusiv baza pentru scaune de bar, deoarece și această componentă poate fi relevantă în ceea ce privește aria necesară scaunului.

Cel mai frecvent, scaunele clasice pentru bar au o înălțime cuprinsă între 74 și 82 cm, iar scaunele adaptate pentru uz casnic măsoară 61-74 cm înălțime. O opțiune ceva mai scumpă – și mai versatilă – sunt scaunele reglabile pe înălțime, care beneficiază de construcție solidă, de posibilitatea ajustării și a folosirii confortabile.

ADVERTISING

2.   Stabilește materialul necesar pentru modelele dorite.

Plastic sau lemn

Scaunele cu șezut și spătar din material plastic sau din lemn sunt cel mai ușor de curățat și de întreținut, dar, fără capitonare, devin lipsite de confort. Ar putea putea reprezenta o alegere în cazul în care designul este unul deosebit sau dacă nu le utilizezi în mod frecvent. Desigur, pentru astfel de scaune poți achiziționa perne personalizate, care să asigure un minim confort, fără a știrbi elementul estetic.

Material sintetic sau piele ecologică

Cel mai adesea, scaunele de bar beneficiază de capitonare și acoperire cu piele sintetică sau cu un material asemănător. Avantajele sunt vizibile, deoarece un asemenea scaun este ușor de curățat, arată foarte bine cel puțin în prima parte a vieții. Cu toate acestea, nefiind vorba de piele naturală sau de un material mai dur, scaunul va cunoaște o tendință evidentă de deteriorare în timp.

ADVERTISING

Material textil

Îmbrăcămintea din material textil este o altă opțiune disponibilă pentru scaunele de bar și, în cele mai multe cazuri, are un aspect deosebit, dar este susceptibilă a fi deteriorată prin pătare. Textilul este, așadar, o suprafață mai pretențioasă și mai greu de curățat. 

Piele naturală

Calitatea cea mai bună dar și aspectul de lux îl oferă, fără îndoială, pielea naturală. Dacă prețul nu este o problemă, acest tip de material rămâne cea mai bună opțiune atât ca aspect, cât și ca ușurință a întreținerii.

3.   Extraopțiunile cresc calitatea și confortul.

Scaunele pentru bar nu trebuie să fie în mod necesar simple: unele sunt disponibile cu reglaj pe înălțime, altele au o bază cu roți autoblocante, există chiar și opțiunea achiziționării de modele cu pernă de aer pentru un confort maxim. Unele modele sunt dotate cu suport pentru picioare, în timp ce altele oferă opțiunea de a fi compactate pentru a economisi spațiu.

În plus, zgomotul pe care picioarele de lemn ale scaunelor îl fac la contactul cu podeaua poate fi un factor de stres, atât pentru tine, cât și pentru vecini. Contactul dintre două suprafețe neprotejate produce nu doar zgomot, ci și o deteriorare prematură a parchetului sau a gresiei, deci e important să găsești opțiunea potrivită de amortizare. Poți opta, de exemplu, pentru scaune de bar cu amortizoare din silicon.

În definitiv, alegerea scaunelor pentru bar este o chestiune de gust, parte a unui stil de viață. Opțiunile sunt variate, în funcție de designul adoptat pentru amenajarea barului, a livingului care îl găzduiește, de calitatea și opțiunile dorite.