Accident în lanț cu 17 mașini pe DN1, între Brașov și Predeal. Circulația spre București e blocată

Accident în lanț cu 17 mașini pe DN1, între Brașov și Predeal. Circulația spre București e blocată

17 mașini au fost implicate într-un carambol, duminică dimineața, pe DN 1, între Brașov și Predeal, în localitatea Dârste, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Inițial au fost anunțate 9 mașini, însă cifra a crescut la scurt timp. În carambol a fost prinsă și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Brașov, care nu avea pacient.

Reprezentații ISU Brașov au evacuat dintr-un autoturism două persoane care rămăseseră blocate ;i au evaluat medical la fața locului alte două persoane.

ADVERTISING

Nu au fost înregistrate victime, însă traficul era blocat la ORA 10:15 pe sensul de mers către București.

La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție.

În zona producerii accidentului este ceață, meteorologii avertizând că fenomenul se va înregistra până la ora 12:00.

Totodată, Centrul Infotrafic informează că pe mai multe artere rutiere din județele Brașov, Bacău, Bistrița - Năsăud și Cluj se circulă în condițiile unui carosabil umed, fiind semnalate precipitații mixte, care local pot favoriza depunerea de polei.

ADVERTISING

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată în permanență condițiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇