Cea mai mare tranşă de vaccin Pfizer de până acum ajunge luni, în România. Cum vor fi distribuite dozele (Hartă)

Cea mai mare tranşă de vaccin Pfizer de până acum ajunge luni, în România. Cum vor fi distribuite dozele (Hartă)

Luni, 22 februarie, sosește în România, pe cale aeriană, cea de a zecea tranșă de vaccin antiCovid de la consorțiul Pfizer-BioNTech, care constă în 201.240 de doze de vaccin, fiind cea mai mare de până acum.

Dozele vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de
siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

ADVERTISING

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 59.670 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 23.400 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 23.400 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 23.400 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 23.400 de doze.
IMG-20210221-WA0000
Foto: RO-vaccinare

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației”, amintește Comitetul.

Până la acest moment, în țara noastră s-au recepționat 1.308.509 de doze de la Pfizer-BioNTech și au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.

ADVERTISING

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇