63% dintre români cred că situaţia ţării este mai rea decât acum 30 de ani. Aproape jumătate văd un viitor mai negru - Sondaj INSCOP

63% dintre români cred că situaţia ţării este mai rea decât acum 30 de ani. Aproape jumătate văd un viitor mai negru - Sondaj INSCOP

Majoritatea românilor susţin că situaţia generală a ţării este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani, potrivit rezultatelor unui sondaj INSCOP, publicate, marţi, de directorul Remus Ştefureac.

Cercetarea publicată pe Facebook relevă că 63% dintre români cred că situaţia generală din România este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani, 23,4% consideră că este mai bună, 9,3% – la fel, iar 4,3% – nu ştiu sau nu au răspuns.

sondaj-inscop-situatie-ma-rea
Foto: Facebook/ Remus Ştefureac

Chestionaţi cum cred că va fi situaţia generală peste 30 de ani, în 2050, 44,6% dintre români au răspuns că va fi mai rea, 30,9% – mai bună, 11,6% – la fel ca până acum şi 12,9% – nu ştiu sau nu au răspuns.

sondaj-inscop-2050
Foto: Facebook/ Remus Ştefureac

„Absurdul acestei crizei politice ar putea spulbera partide vechi și ar putea crea partide noi. Însă, mult mai grave decât efectele asupra vieții politice mi se par consecințele asupra societății în ansamblu.

ADVERTISING

Datele sociologice surprind un pesimism cronic teribil al populaţiei României în care prezentul este perceput ca fiind mult mai rău decât trecutul din urmă cu 30 de ani, iar viitorul de peste 30 de ani este perceput drept mai rău decât prezentul. (...)

De regulă, viitorul ar trebui să sune bine. Dar aproape jumătate dintre români (45%) sunt într-o groapă depresivă atât de adâncă încât cred că peste 30 de ani, în 2050, situația țării va fi chiar mai rea decât cea din prezent. Pe fondul acestei lipse de orizont, de speranță și de încredere, iresponsabilitatea politică din prezent riscă să se traducă într-un dezastru național, așa cum s-a mai întâmplat în istoria noastră recentă", a scris directorul INSCOP, Remus Ştefureac, pe Facebook.

Ştefureac a precizat că datele sociologice pe care le-a prezentat fac parte dintr-un sondaj INSCOP Research sprijinit de STRATEGIC Thinking Group şi au fost culese telefonic, între 2 şi 5 septembrie, pe un eşantion de 854 respondenţi.

El a amintit că, în 2014, în Barometrul INSCOP "Adevărul despre România", 12% dintre români spuneau că viaţa va fi mai rea peste 25 de ani şi 40% că viaţa atunci era mai rea decât înainte de 1989.

UN APEL DISPERAT LA RESPONSABILITATE ADRESAT CLASEI POLITICE DE POPULATIA ROMANIEIAbsurdul acestei crizei politice ar...

Publicată de Remus Ioan Stefureac pe Marţi, 14 septembrie 2021

Citește și:

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇