Cîţu nu ştie cât costă pâinea, pentru că... nu o mănâncă

Cîţu nu ştie cât costă pâinea, pentru că... nu o mănâncă

Florin Cîțu susţine că nu mănâncă pâine, aşa că nu știe cât costă o franzelă.

Premierul a fost întrebat marţi care este prețul unei franzele sau al unui litru de ulei, în contextul în care spusese de dimineaţă că prognoza BNR care prevede inflaţie mare şi scumpiri la toamnă este doar o estimare.

„Nu pot să spun. Am fost în piaţă. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a spus Florin Cîțu, astfel evitând răspunsul la întrebare.

Apoi, prim-ministrul a fost întrebat în legătură cu o altă afirmaţie de dimineaţă, cum că mai mult de 1% dintre angajații români au peste 3.000 de euro net salariul. Jurnaliştii au vrut să ştie ce se întâmplă cu restul de 99%, inclusiv cei peste un milion care câştigă doar salariul minim.

ADVERTISING

La această nouă întrebare, Cîțu a răspuns că ...Executivul a creat locuri de muncă.

„Prin acest program de guvernare şi investiţii am creat locuri de muncă. În fiecare lună vedeţi că rata şomajului scade, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulţi oameni au locuri de muncă în România. Asta facem. Creăm oportunităţi”, a precizat premierul total pe lângă subiect.

Florin Cîţu a fost întrebat, de dimineaţă, despre anunţul BNR referitor la inflaţie şi dacă ne îndreptăm către o creştere a preţurilor şi a răspuns:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Asta este interpretarea dumneavoastră, este o estimare a BNR. Am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1 la sută dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de trei mii de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro, ceea ce înseamnă că (...) România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici”.

Detalii aici: BNR anunţă scumpiri şi inflaţie, Cîţu ne vorbeşte de românii cu salarii peste 3.000 de euro net

ADVERTISING

Banca Naţională a României estimează o inflaţie de 5,6% pentru sfârşitul acestui acestui an, a anunţat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care precizează că din toamnă creşterile de preţuri vor fi foarte mari.

Citeşte şi analiza Spot Vine valul scumpirilor. Românii riscă dublarea facturilor la gaze, dar și alte majorări de preţ, de la curent la supermarket. Ce soluții urgente există


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇