Vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca sunt eficiente împotriva variantei Delta a coronavirusului. 35 de români s-au infectat cu această tulpină

Vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca sunt eficiente împotriva variantei Delta a coronavirusului. 35 de români s-au infectat cu această tulpină

Secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreşedintele CNCAV, a anunţat, pe Facebook, că un studiu britanic publicat în revista medicală „The Lancet” arată că persoanele imunizate în schemă completă cu serurile Pfizer şi AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta a noului coronavirus.

De asemenea, Andrei Baciu a precizat că, în România, au fost depistate deja 35 de persoane infectate cu varianta indiană a SARS-CoV-2.

„Vaccinurile ne protejează şi de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală «The Lancet» arată că persoanele imunizate (schemă completă) cu serurile Pfizer/BioNTech şi Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus.

ADVERTISING

Este important că organismul produce anticorpii necesari şi recunoaşte această mutaţie a coronavirusului. Din păcate, în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS-Cov2. (…) Nu mai sta pe gânduri! Vaccinează-te!”, a scris Andrei Baciu, luni, pe Facebook.

Din păcate, campania de vaccinare merge prost în România. Doar 20.040 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore, a anunțat luni Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇