Vaccinul de la Pfizer împotriva Omicron e gata. Începe studiul clinic

Vaccinul de la Pfizer împotriva Omicron e gata. Începe studiul clinic

Pfizer și BioNTech au început un studiu clinic pentru testarea vaccinului împotriva Omicron împotriva Covid-19.

Testul va fi realizat pe 1.420 de adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, scrie CNN.

Studiul este împărțit în trei grupuri:

  • Participanții din primul grup au primit două doze din vaccinul actual Pfizer antiCovid-19 cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Ei vor primi una sau două doze de vaccin împotriva Omicron.
  • Participanții din al doilea grup au primit trei doze din vaccinul actual Pfizer antiCovid-19 cu cel puțin 90 până la 180 de zile înainte de studiu. Ei vor primi fie o doză din vaccinul actual Pfizer sau vaccinul împotriva Omicron.
  • Participanții din al treilea grup nu au vaccinați antiCovid și vor primi trei doze de vaccin specific Omicron.
ADVERTISING

Vaccinul împotriva Omicron va fi administrat la fel ca și vaccinul actual, adică o doză de 30 de micrograme.

„În timp ce studiile actuale arată că dozele booster continuă să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva cazurilor grave și a spitalizării la cei infectați cu varianta Omicron, recunoaștem nevoia de a fi pregătiți în cazul în care această protecție va scădea în timp”, a declarat Kathrin Jansen, vicepreședinte Pfizer.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat luna trecută că, dacă este nevoie de un nou vaccin pentru varianta Omicron, compania va avea unul în martie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Pfizer a confirmat deja că firma a început să producă acest vaccin.

„În urma apariției Omicron, producem un vaccin, dar, desigur, trebuie să avem rezultate și discuții cu autoritățile din domeniul sănătății, precum și aprobări înainte ca acesta să fie implementat”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru CNN.

Și Moderna a anunțat că vaccinul său împotriva variantei Omicron a noului coronavirus a fost finalizat și va intra în etapa testelor clinice în următoarele săptămâni.

ADVERTISING

Specialiştii companiei se aşteaptă să poată să transmită viitoarele date medicale autorităţilor cu rol de reglementare în luna martie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇