Va trebui să facem o a treia doză de vaccin anti-COVID, cel mai probabil la anul

Va trebui să facem o a treia doză de vaccin anti-COVID, cel mai probabil la anul

Virusologul Thomas Mertens, șeful Comitetului de Vaccinare din cadrul Institutului Robert Koch din Berlin, spune că, cel mai probabil, va fi necesară administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID.

”Virusul nu ne va lăsa în pace”, a spus Mertens, adăugând că nu există încă suficiente date pentru a estima exact momentul în care va fi nevoie de a treia doză sau dacă anumite categorii e nevoie să o facă mai repede decât altele.

”Însă, în principiu, trebuie să ne obișnuim cu ideea că toată lumea probabil va trebui să își reînnoiască protecția prin vaccin anul viitor”, a punctat Mertens, citat de Euronews.

ADVERTISING

Comentariile virusologului vin după ce Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat săptămâna trecută că cel mai probabil o a treia doză va fi necesară la 12 luni de la rapel, după care va fi nevoie de campanii anuale de revaccinare pentru a combate tulpinile mutante de COVID ce apar continuu.

Comisia Europeană tocmai a încheiat un nou acord cu Pfizer, prin care compania garantează livrarea a 900 de milioane de doze, cu posibilitatea dublării numărului de doze comandate, până în 2023.

Pfizer deja s-a angajat să livreze UE 50 de milioane de doze în plus în al doilea treimestru al acestui an, pentru a contracara întârzierile celor de la AstraZeneca. Împotriva Oxford-AstraZeneca Comisia Europeană deja a intentat două procese.

ADVERTISING

Citește mai multe despre vaccinarea anti-COVID:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇