Infecțiile cu SARS-CoV2 au scăzut cu 80%, după prima doză de vaccin (Studiu)

Infecțiile cu SARS-CoV2 au scăzut cu 80%, după prima doză de vaccin (Studiu)

Indiferent dacă vaccinarea s-a făcut cu Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, numărul infecțiilor la adulții de toate vârstele a scăzut considerabil, cu 80%, la cinci săptămâni după prima doză.

Cercetarea a fost realizată de Institutul Naţional de Sănătate din Italia (ISS) şi de Ministerul Sănătăţii , pe 13,7 milioane de persoane vaccinate la nivel naţional.  

Oamenii de ştiinţă au început analiza datelor din prima zi a campaniei de vaccinare în Italia, pe 27 decembrie 2020 până pe 3 mai 2021. 

ADVERTISING

Analizele au arătat că riscul de infecţie cu SARS-CoV-2, spitalizarea şi decesul au scăzut progresiv după primele două săptămâni de la vaccinare. 

"La 35 de zile după prima doză, există o reducere cu 80% a infecţiilor, 90% reducere a internărilor şi 95% scădere a deceselor", potrivit ISS, adăugând că acelaşi model a fost observat atât la bărbaţi, cât şi la femei, indiferent de vârstă. 

"Aceste date confirmă eficienţa campaniei de vaccinare şi necesitatea de a realiza o acoperire cât mai mare la nivelul populaţiei, rapid, pentru a pune capăt pandemiei", a declarat Silvio Brusaferro, directorul ISS. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dintre cele aproape 14 milioane de persoane incluse în studiul italian, 95% au fost vaccinare cu ambele doze de la Pfizer şi Moderna, în timp ce niciuna dintre cele cărora li s-a administrat AstraZeneca nu primise a doua doză.

Până în prezent, Italia a urmat recomandările producătorilor, oferind a doua doză de ser de la Pfizer la trei săptămâni după prima, a doua doză de la Moderna la patru săptămâni de la prima şi a două injecţie cu serul de la AstraZeneca la 12 săptămâni distanţă de prima. 

ADVERTISING

Sâmbătă, 8,3 milioane de italieni, adică 14% din populaţie era vaccinată complet, în timp ce 10 milioane au primit prima doză. 

Citește articolele zilei pe Spotmedia:

Noul șef al Poliției - la deal cu frâna de mână trasă

Paradoxul Rusia: economie mediocră – mare putere militară

Stratosfera s-a subțiat cu 400 de metri din anii 80 încoace. Ce urmează


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇